Все буде Україна!

Україна здатна замістити чистою енергією російський газ та нафту для Європи – Президент України

Україна здатна замістити чистою енергією російський газ та нафту для Європи – Президент України

18-11-2022
По завершенні війни наша держава запропонує європейським партнерам альтернативу брудному викопному паливу з росії. Про це заявив президент України Володимир Зеленський, звертаючись до учасників Bloomberg New Economy Forum.

За його словами, Україна має величезний потенціал у низьковуглецевій енергетиці і тому може стати потужним джерелом нового глобального розвитку та ключовим партнером Європейського Союзу для цілей декарбонізації. Так, кліматичні умови та вільні площі дозволяють Україні виробляти «зелену» електрику з дуже конкурентною собівартістю.

"Лише за три роки перед російським вторгненням у нас було збудовано 7 гігаватів відновлюваної енергетики. Потенціал – у рази більший. Плюс Україна може виробляти десятки мільйонів тон «зеленого» й дешевого аміаку. Плюс сильні позиції в біоенергетиці. Плюс потужна атомна енергетика й енергетична інфраструктура, яка об'єднана з енергомережею Євросоюзу", - наголосив глава держави.

Президент також додав, що нині ракетний терор росії спрямований саме на ці потужності, втім з часом все буде відновлено.

«Звичайно, втрати великі. Але це означає тільки те, що й відбудова буде масштабною. Я запрошую ваші країни й компанії вже оцінювати перспективи та приєднуватися до нашої відбудови», - зазначив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, 17 листопада росія вкотре атакувала ракетами об'єкти інфраструктури в Україні.

Пресслужба Укргідроенерго

Фото: president.gov.ua

Поділитися: