Все буде Україна!

Українська енергосистема стала членом “енергетичного Євросоюзу”

Українська енергосистема стала членом “енергетичного Євросоюзу”

17-03-2022
16 березня 2022 року відбулася історична подія для енергетичного сектору України – приєднання до енергомережі континентальної Європи ENTSO-E.

Відтепер наша держава позбулася залежності від енергетичної системи держави-агресора та отримала доступ до додаткових європейських енергетичних потужностей, що навіть в разі пошкодження вітчизняної енергетичної інфраструктури зможуть допомогти в забезпеченні надійності енергопостачання.

«В перспективі Україна зможе отримати доступ до європейських електроенергетичних ринків, де Укргідроенерго має всі передумови для того, аби стати активним гравцем та надійним постачальником електричної енергії та балансуючих резервів потужності», - зазначає генеральний директор Укргідроенерго  Ігор Сирота.

Варто зазначити, що розвиток ГЕС та ГАЕС є одним із стратегічних напрямків розвитку енергосистеми Європи, а отже Товариство може розраховувати на всебічну підтримку власних перспективних проєктів та залучення іноземних інвестицій.

В свою чергу голова Наглядової ради Валентин Гвоздій зазначив:

«Укргідроенерго очікує на якнайшвидше об’єднання з торговими європейськими платформами та готове долучатися до всіх необхідних процесів для досягнення цієї надважливої цілі».

Довідка:

ENTSO-E - Європейська мережа операторів систем передачі електроенергії до якої входять представники 39 країн. Організація ENTSO-E забезпечує безпечну та скоординовану роботу європейської електроенергетичної системи, найбільшої взаємопов’язаної електричної мережі в світі.

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також:

Відсьогодні українська електроенергія тече в Європу, європейська – в Україну», –Володимир Зеленський.

«Сьогодні на енергетичній мапі Україна стала частиною ЄС. Наша енергосистема відтепер є частиною об’єднаної енергосистеми Європи», - Герман Галущенко.

 

Поділитися: