Все буде Україна!

Укргідроенерго додатково проінформувало ЄСПЛ про руйнування Каховської ГЕС

Укргідроенерго додатково проінформувало ЄСПЛ про руйнування Каховської ГЕС

08-06-2023
Укргідроенерго додатково в межах справи «Ukrgidroenergo, PAT v. Russia», порушеної восени 2022 року, повідомило Європейський Суд з прав людини (ЄСПЛ) про вчинений росією терористичний акт - підрив Каховської ГЕС.

Також з метою якнайшвидшого захисту порушених прав та інтересів компанія просить суд розглянути можливість визначити першочерговість розгляду відповідної справи у зв’язку з терористичними діями росії.

Варто відзначити, що організований підрив греблі, що є об’єктом критично-важливої соціальної інфраструктури, порушує Женевську конвенцію, зокрема, Перший додатковий протокол до Женевських конвенцій, що стосується захисту жертв міжнародних збройних конфліктів від 08 червня 1977 року, який встановив перелік об’єктів, які не можуть бути об’єктами нападу.

Крім того, вчинені росією дії грубо порушили порядок ведення війни, створили додаткові та невиправдані ризики для життя, здоров’я та майна цивільних осіб, а також призвели до пошкодження та знищення майна Укргідроенерго, яке, за попередньою оцінкою, відновленню не підлягає.

Нагадаємо, восени 2022 року ЄСПЛ прийняв до розгляду позов Укргідроенерго проти росії про компенсацію збитків, нанесених в результаті неспровокованої воєнної агресії проти України.

Поділитися: