Все буде Україна!

Укргідроенерго готове до забезпечення покриття пікових навантажень й регулювання частоти та потужності в ОЕС України на період похолодання

Укргідроенерго готове до забезпечення покриття пікових навантажень й регулювання частоти та потужності в ОЕС України на період похолодання

15-01-2021
15 січня національна енергетична компанія Укренерго оприлюднила на своєму сайті інформацію щодо режиму роботи енергосистеми в період сезонного похолодання 16-20 січня 2021 року.

Оператор системи передачі повідомляє, що протягом 16-20 січня 2021 року за прогнозом очікується значне зниження середньодобової температури повітря по всій території України в середньому до -17°С. Ця обставина спричинює сезонне збільшення обсягів споживання електричної енергії, яке в пікові години доби може зростати на величину до 3000 МВт і загалом сягати 25 000 тис. МВт.

В свою чергу для проходження цього складного періоду НЕК «Укренерго» визначила низку заходів для балансування енергосистеми та покриття додаткового навантаження в години ранкового та вечірнього максимумів споживання. Серед ключових заходів є збільшення виробництва електроенергії на ГЕС та ГАЕС.

Укргідроенерго зі свого боку вживатиме усіх заходів для забезпечення покриття пікових навантажень, регулювання частоти та потужності, мобільного аварійного резерву в об’єднаній енергосистемі України. Адже основним завданням компанії на сьогодні є забезпечення енергетично стабільності та безпеки України, а також сприяння соціальному, економічному розвитку та конкурентоспроможності держави.

Детальніше із інформацією щодо режиму роботи енергосистеми в період сезонного похолодання ви можете ознайомитись за посиланням.

Пресслужба Укргідроенерго

Поділитися: