Все буде Україна!

Укргідроенерго: критично низький рівень води у Дністровському водосховищі впливає на роботу компанії, але попуски води та економія водних ресурсів є пріоритетними

Укргідроенерго: критично низький рівень води у Дністровському водосховищі впливає на роботу компанії, але попуски води та економія водних ресурсів є пріоритетними

01-08-2022
За 28 днів липня цього року приплив до Дністровського водосховища дорівнював 64 м3/с, що становить лише 19 % місячної норми та 99 % забезпеченості. І це найменше середнє значення припливу води у липні за весь період експлуатації Дністровського водосховища, починаючи з 1985 р. Таку інформацію дає Укргідрометцентр. При цьому Укргідроенерго забезпечило у липні екологічні скиди в нижній б’єф з Дністровського водосховища.

За останню декаду липня середньодобовий приплив води до Дністровського водосховища зменшився більше ніж втричі у порівнянні з середніми значеннями за багато років. Мала водність призвела до того, що у липні місяці поточного року виробіток електроенергії на Дністровській ГЕС зменшився на 43% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Незважаючи на це, з метою забезпечення компенсуючих попусків води в нижній б’єф Дністровського водосховища на рівні не менше 110 м3/с, Укргідроенерго формувало свою відповідну торгівельну стратегію на ринку е/е.

«У зв’язку з природними явищами засухи та маловоддя, компанією було скориговано стратегію торгівлі, оскільки найважливішим є забезпечення санітарного попуску та економія водних ресурсів», - коментує ситуацію Богдан Сухецький, заступник генерального директора з комерційної діяльності.

Також, за інформацією Укргідрометцентру, враховуючи довгостроковий прогноз погоди, можна очікувати і у подальшому збереження низького припливу з тенденцією до зниження, що призведе до зменшення виробітку електроенергії на Дністровській ГЕС в порівнянні з попередніми роками та подальшого зниження рівнів в Дністровському водосховищі для забезпечення мінімальних екологічних попусків в нижній б’єф згідно Правил експлуатації водосховищ Дністровського комплексного гідровузла.

Інформація про діяльність компанії на офіційних сторінках в соціальних мережах (FacebookTelegramTwitter). 

Пресслужба УГЕ

Поділитися: