Все буде Україна!

Укргідроенерго обговорило з МБРР, ЄБРР та ЄІБ можливість фінансування відновлення пошкоджених об’єктів гідрогенерації

Укргідроенерго обговорило з МБРР, ЄБРР та ЄІБ можливість фінансування відновлення пошкоджених об’єктів гідрогенерації

17-05-2023
Керівництво компанії та представники наглядової ради мали нагоду взяти участь у перемовинах з представниками МФО. На порядку денному було обговорення питань пов’язаних з підтримкою МБРР, ЄБРР та ЄІБ у фінансуванні процесу відновлення пошкодженого обладнання станцій.

З австрійськими колегами зі Світового банку було обговорено поточні питання подальшої реалізації перспективних проєктів.

Погоджено надзвичайний компонент для фінансування у зв’язку з реагуванням на військову агресію. Зокрема мова йде про перерозподіл частини коштів на потреби відновлення станцій, які постраждали внаслідок ракетних обстрілів.

Під час зустрічі фахівці зосередились на темі добудови за оновленими проєктами Дністровської ГАЕС та будівництві Канівської ГАЕС.

Також відбулися перемовини з фахівцями Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Європейського Інвестиційного Банку (ЄІБ), під час яких обговорено питання додаткового захисту споруд об’єктів критичної інфраструктури і нагальну необхідність у фінансуванні обладнання для відновлення об’єктів гідрогенерації.

Окрему увагу під час нарад з МФО було приділено питанню відновлення Каховської ГЕС після деокупації.

За результатами перемовин Укргідроенерго вкотре відчуває потужну підтримку партнерів та вдячне МФО за багаторічну ефективну співпрацю та готовність до подальшого розвитку важливих для нашої держави взаємовідносин.

Пресслужба Укргідроенерго

Поділитися: