Все буде Україна!

Укргідроенерго презентувало «пілотний» проєкт з виробництва енергоносія на міжнародному форумі

Укргідроенерго презентувало «пілотний» проєкт з виробництва енергоносія на міжнародному форумі

30-11-2022
Укргідроенерго розробляє власну концепцію пілотного проєкту з виробництва зеленого водню на базі потужностей гідроелектростанцій компанії.

Про це на форумі, присвяченому водневій політиці, технологіям та використанню водню в енергетичному секторі, який пройшов в рамках програми EU4Energy під егідою Міжнародного енергетичного агентства, заявив Ярослав Пак, начальник управління роздрібного ринку компанії.

Зараз  Укргідроенерго розробляє проєкт на ДніпроГЕС, номінальна потужність якого становитиме 1 МВт.

«Ми працюємо з європейськими партнерами щодо будівництва електролізера на базі ДніпроГЕС, який дозволить виробляти 210 м3 «зеленого» водню на годину. Ми очікуємо, що позитивні результати впровадження цього проєкту сприятимуть новим партнерствам з міжнародними компаніями для подальшої співпраці та донорства, що дасть можливість реалізувати більш масштабний проєкт», - зазначив Ярослав Пак.

Окрім того, під час заходу йшлося про роль даних у розробці водневої стратегії, а також можливості фінансування розвитку водню та різних технологій його виробництва.

Нагадаємо, Укргідроенерго підписало Меморандум про взаєморозуміння між німецькою транснаціональною компанією MAN Energy Solutions та глобальним постачальником обладнання й послуг для гідроелектростанцій ANDRYTZ HYDRO щодо розробки та реалізації проєктів з виробництва «зеленого» водню в Україні.

Пресслужба Укргідроенерго

Інформація про діяльність компанії на офіційних сторінках в соціальних мережах FacebookTelegramTwitter.

 

Поділитися: