Все буде Україна!

Укргідроенерго реалізувало весь запропонований обсяг е/е потужністю 300 МВт на УЕБ

Укргідроенерго реалізувало весь запропонований обсяг е/е потужністю 300 МВт на УЕБ

19-02-2021
Укргідроенерго 18 лютого реалізувало 100% від запропонованого обсягу електричної енергії сумарною потужністю 300 МВт на майданчику «Української енергетичної біржі» на загальну суму 173,3 млн грн.

Про це провідомляє Expro Consulting з посиланням на Українську енергетичну біржу. 

Гідрогенеруюча компанія пропонувала 3 позиції по 100 МВт на «денні» години (8:00-23:00) на всі дні з різним періодом відпуску на кожну: 22-28 лютого, весь березень та весь квітень відповідно. Стартова ціна аукціону складала 1700 грн/МВт-год.

Кінцева ціна на «лютневу» електроенергію склала 1680,15 грн/МВт-год, на березень - 1631,3 грн/МВт-год, на квітень - 1534,45 грн/МВт-год.

«Наразі компанія готується до проходження паводку. Торік через відсутність опадів взимку було маловоддя.  Зараз в умовах нового ринку електроенергії для нас склалася унікальна ситуація: з одного боку ми маємо відпрацювати паводкову воду так, щоб отримати максимальний ціновий ефект на ринку, з іншого -  витримати безпечні рівні водосховищ, забезпечити необхідні резерви в енергосистемі, дотримуючись екологічних норм. Прогнозувати ринок на декілька місяців наперед практично неможливо. Адже ми практично не можемо передбачити погодні умови, виробіток ВЕД, позаштатні ситуації в Об’єднаній енергосистемі, обсяги експорту електроенергії, зміни в законодавстві. В моделювання ситуації доводиться включати декілька десятків факторів. Ми вже зараз намагаємося продавати на ринку двосторонніх договорів обсяги за квітень та аналізуємо ціни. Останні торги продемонстрували, що з новими змінами правил на Українській енергетичній біржі доводиться дробити продажі. На перший погляд це - добре. Ми можемо отримати максимум ціни. На останніх торгах ми мали десяток акцептованих покупців при доволі невеликих обсягах. І це теж в новинку. Треба забезпечити компанію оборотними коштами, оскільки заборгованість Укренерго зростає і перспективи розрахунків доволі туманні»,  -  коментує торги заступник генерального директора Укргідроенерго з комерційної діяльності Богдан Сухецький.  

Нагадаємо, 4 лютого 2021 року Аукціонним комітетом з продажу електроенергії на ринку двосторонніх договорів прийнято рішення, яким передбачається приведення у відповідність Регламенту до прийнятої постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку проведення електронних аукціонів з продажу електричної енергії за двосторонніми договорами».

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також: 

Богдан Сухецький: «Гарантований покупець» запропонував розрахуватися перед нами протягом 5 років» 

Укргідроенерго підтримує зміни до Регламенту організації та проведення електронного аукціону з продажу електричної енергії на Українській енергетичній біржі 

Фахівці Укргідроенерго долучилися до обговорення проблем роботи ринку електроенергії

 

Поділитися: