Все буде Україна!

Фахівці Укргідроенерго долучилися до обговорення проблем роботи ринку електроенергії

Фахівці Укргідроенерго долучилися до обговорення проблем роботи ринку електроенергії

23-12-2020
21 грудня 2020 року директор департаменту супроводження комерційної діяльності Укргідроенерго Олексій Нікітін та директор департаменту з комерції Дмитро Олефір взяли участь у круглому столі на тему: «Основні проблеми роботи нового ринку електричної енергії у 2020 року та моделювання стратегії його розвитку».

До заходу, який відбувся під егідою Української Енергетичної Асоціації, також долучилися представники ДП НАЕК «Енергоатом», ДП «Гарантований покупець», ДП «Оператор ринку», експерти, трейдери та аналітики.

Під час зустрічі учасники обговорили актуальні питання роботи енергоринку, зокрема стратегічне моделювання розвитку ситуації на ринку та проблеми його функціонування й шляхи їх вирішення. Також особливу увагу було приділено визначенню оптимальної моделі функціонування ринку з дотриманням конкурентних засад та забезпеченням енергетичної незалежності України. Окрім того, під час круглого столу було розглянуто пропозиції щодо законодавчих ініціатив для покращення ситуації на ринку електроенергії та заслухано експертні думки енергетичної спільноти.

«Протягом останніх десятиліть Укргідроенерго успішно провадить кампанію із реконструкції та модернізації існуючого обладнання ГЕС та ГАЕС, а також будівництва нових потужностей для забезпечення мобільного резерву потужності в ОЕС України та балансування у системі. Компанії вдалося вчасно підготуватися до роботи на ринку електроенергії, тому вона здійснює торгівлю електроенергією на всіх без виключення сегментах ринку. Проте існує ряд проблем, серед яких  стрімке зростання боргів перед Укргідроенерго, спричинене неузгодженістю тарифів для «зеленої» генерації та тарифів для споживачів, некоректним ціноутворенням на різних сегментах ринку та дотуванням цін для населення через механізм PSO виключно для державних виробників електроенергії. На сьогодні  цей борг становить 1,5 млрд грн», - зазначив Дмитро Олефір.

Попри всі складнощі вже другий рік поспіль Укргідроенерго максимально виконує всі фінансові показники. При цьому підприємство ретельно вибудовує комерційну стратегію, яка буде вигідною як для власне державної компанії Укргідроенерго, так і для держави в цілому.

Пресслужба Укргідроенерго

Фото: Українська Енергетична Асоціація

Читайте також:

Богдан Сухецький: «Гарантований покупець» запропонував розрахуватися перед нами протягом 5 років»

Фотогалерея

Поділитися: