Все буде Україна!

Укргідроенерго відзначено як компанію року у сприянні гендерній рівності

Укргідроенерго відзначено як компанію року у сприянні гендерній рівності

24-11-2021
23 листопада у Києві відбулася міжнародна конференція «Енергетика без ґендеру», яка зібрала авторитетних українських та міжнародних експертів, аби обговорити ґендерну рівність як основу стійкості до змін клімату.

Під час конференції спікери шукали відповіді на питання, пов’язані з  проблематикою  ґендерної рівності та протидією зміні клімату, які нові підходи можна застосовувати, щоб ефективніше вирішувати актуальні питання, а також з якими проявами дискримінації стикаються представники енергетичного сектору та як їм можна протидіяти.

Під час панельної дискусії «Різноманітність та інклюзивність в енергетиці» членкиня Наглядової ради Укргідроенерго Наталія Микольська наголосила на важливості розширення прав і можливостей жінок в енергетичному секторі задля сприяння економічному зростанню та розвитку.

«Укргідроенерго – єдина стратегічна компанія державного сектору економіки в Україні, яка приєдналася до Принципів розширення прав і можливостей жінок Організації Об’єднаних Націй. Ця програма сприяє ґендерній рівності як на робочому місці, так і в суспільстві в цілому. Підтримка рівноправності є частиною корпоративної культури Укргідроенерго і компанія прагне відповідати найкращим світовим практикам ведення бізнесу в цьому напрямку», - зазначила під час виступу Наталія Микольська.

Під час панельної дискусії «Прозорість та боротьба з корупцією в енергетиці. Ґендерний погляд», модератором якої виступив  начальник служби з питань комплаєнсу Укргідроенерго Олександр Формагей. Розглянули питання позитивного впливу  прозорості та різноманітності  на зменшення корупційних ризиків, а також надано рекомендації щодо профілактики  харасменту й хабарництва в енергетичному секторі.

«Різноманітність персонального складу органів управління, прозорість та справедливість прийняття рішень, лідерство і особистий приклад етичної поведінки вищого керівництва -  є необхідною умовою для зменшення рівня корупційних ризиків та попередження харасменту, розвитку культури рівних можливостей незалежно від гендеру",  - зазначив Олександр Формагей.

Під час конференції «Енергетика без ґендеру» відбулося підбиття підсумків конкурсу «Жінки української енергетики», який мав на меті заохотити внесок жіноцтва у розвиток енергетичного сектору України, підтримати та мотивувати для подальших досягнень в енергетиці та споріднених секторах економіки. Прикметно, що найбільша гідрогенеруюча компанія країни – Укргідроенерго  –  отримала нагороди одразу у двох номінаціях – «Компанія року» та «Політикиня», якою було відзначено членкиню Наглядової ради компанії Наталію Микольську.

Отримуючи нагороду в номінації «Компанія року», корпоративна секретарка Юлія Толчініна-Бурунська подякувала організаторам конкурсу та запевнила, що компанія й надалі триматиме курс на підтримку ініціатив для стимулювання структурних змін, які наближують досягнення ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок.

«Ця нагорода – визнання того, що Укргідроенерго є лідером в енергетичній галузі у таких питаннях як ґендерна рівність та розширення прав і можливостей жінок у контексті досягнення сталого розвитку. В компанії ми прагнемо просувати представництво та лідерство жінок та скеровувати зусилля на розширення їх прав і можливостей. Це - невіддільний аспект прав людини та цінностей демократичної держави», - зазначила Юлія Толчініна-Бурунська.

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також: 

Наглядова рада Укргідроенерго обговорила плани компанії на 2022 рік На Дністровській ГАЕС

Наглядова рада обговорила результати діяльності Укргідроенерго за І півріччя

Наглядова рада Укргідроенерго звітує про перевиконання компанією усіх встановлених показників

 

 

 

 

 

Фотогалерея

Поділитися: