Все буде Україна!

Уряд затвердив Стратегічний план розвитку та Інвестиційний план Укргідроенерго на 2023-2027 рр.

Уряд затвердив Стратегічний план розвитку та Інвестиційний план Укргідроенерго на 2023-2027 рр.

27-08-2022
Кабінет Міністрів України на своєму засіданні 23 серпня затвердив низку ключових документів, серед яких Стратегічний план розвитку Укргідроенерго та Інвестиційний план Товариства.

Відповідні розпорядження опубліковано на Урядовому порталі.

«Затвердити стратегічний план розвитку приватного акціонерного товариства “Укргідроенерго” на 2023—2027 роки, що додається до оригіналу», - зазначено у розпорядженні № 753-р від 23 серпня. 

«Затвердити інвестиційний план приватного акціонерного товариства “Укргідроенерго” на середньострокову перспективу 2023—2027 років, що додається до оригіналу», - йдеться у розпорядженні № 750-р.

Варто зазначити, що стратегічні документи компанії розроблені з врахуванням цілей та завдань стратегічних документів розвитку держави й ґрунтуються на Програмі розвитку гідроенергетики на період до 2026 року, а також Енергетичній стратегії України на період до 2035 року «Безпека, енергоефективність, конкурентоспроможність». Їх завданнями є забезпечення випереджального росту енергогенеруючих потужностей для забезпечення надійного виробітку та постачання електроенергії для промислових споживачів і населення України, підвищення стійкості, надійності й ефективності роботи ОЕС України та підтримки балансу з європейською енергосистемою, зменшення імпорту паливних ресурсів і техногенного навантаження на довкілля, а також забезпечення енергетичної безпеки держави шляхом ефективного й збалансованого розвитку атомної, теплової та відновлювальної енергетики.

Показники стратегічних документів визначались з урахуванням прогнозованої водності, роботи компанії в умовах ринку електричної енергії, а також  з врахуванням воєнного стану, який нині діє в Україні.

Загальними очікуваними результатами реалізації стратегічних документів Укргідроенерго є підвищення рівня безпеки, надійного та сталого функціонування гідроенергетики, підвищення стійкості, надійності та ефективності роботи ОЕС України за рахунок збалансованої структури потужностей, а також забезпечення необхідних обсягів маневрених потужностей та зменшення техногенного навантаження на довкілля.

Пресслужба Укргідроенерго

 

Поділитися: