Все буде Україна!

В Індії будують гідроенергетичний центр встановленою потужністю 6000 МВт енергії на рік

В Індії будують гідроенергетичний центр встановленою потужністю 6000 МВт енергії на рік

29-08-2022
Район Кіштвар стане головним енергетичним центром Північної Індії. Надлишок електроенергії з Kishtwar буде продаватися іншим державам.

Про це повідомляє видання «The Kashmir Monitor».

Станція Pakal Dul HE (1000 МВт) знаходиться в стадії активного будівництва після того, як було проведено відведення річки. Проект генеруватиме 3230 МВт•г на рік і, як очікується, буде реалізований до липня 2025 року. Проект Kiru HE (624 МВт) також активно будується. Відведення річки було проведено нещодавно, і після введення в експлуатацію станція генеруватиме 2272 МВт•г на рік. Очікується, що проект буде завершено до липня 2025 року.

Роботи над проектом Kwar Hydro Electric (40 МВт) розпочалися у 2022 році, і проект генеруватиме 1975 МВт•г на рік, а завершення робіт заплановано на листопад 2026 року.

Подібним чином будується проект Ratle HE (850 МВт), роботи розпочато з укладення EPC-контракту в січні 2022 року. Запланована дата введення в експлуатацію – 10 лютого 2026 р. Після введення в експлуатацію генеруватиметься 3136 МВт•г щорічно. Проект Kirthai-II HE (930 МВт) знаходиться на стадії дослідження та генеруватиме 3329,52 МВт•г на рік після введення в експлуатацію.

Після введення в експлуатацію всіх перелічених проектів потреба Джамму і Кашміру в електроенергії буде суттєво покращена, що допоможе досягти мети щодо нульового викиду вуглецю.

Україна також продовжує розвивати гідроенергетику, як відновлювальне та найбільш екологічне джерело енергії, використання якого дозволяє знизити викиди в атмосферу парникових газів. Як нещодавно повідомив в інтерв’ю генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота, за 10 років компанія ввела в експлуатацію 4 нові агрегати і здійснила масштабну реконструкцію, в результаті чого було запущено потужності обсягом 1700 МВт.

Гідроелектростанції Укргідроенерго здатні, за необхідності, істотно збільшити обсяги виробітку за лічені хвилини, покриваючи пікову частину графіку навантаження, а також забезпечувати надійність енергопостачання в аварійних ситуаціях.

Все буде Україна!

Інформація про діяльність компанії на офіційних сторінках в соціальних мережах FacebookTelegramTwitter.

Пресслужба УГЕ

Поділитися: