Все буде Україна!

В Камбоджі збудують ГЕС, вартістю $ 230 млн

В Камбоджі збудують ГЕС, вартістю $ 230 млн

15-03-2023
Будівництво гідроелектростанції Stung Pursat I, потужністю 80 МВт та вартістю 230 мільйонів доларів має розпочатися найближчим часом після того, як були проведені підготовчі роботи на будмайданчику.

Як повідомляє Khmer Times,  церемонія закладки ГЕС відбудеться найближчим часом під головуванням прем’єр-міністра країни Хун Сена. Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Камбоджі Суй Сем під час інспекційного візиту на об’єкт.

Це буде восьма гідроелектростанція в країні і друга в провінції Пурсат.

«Дамба гідроелектростанції Stung Pursat буде завершена і вийде на проєктну потужність у 2026 році», — сказав Сем.

На даний момент, у провінції Пурсат є одна ГЕС – Atai, потужністю 120 МВт, яка була введена в експлуатацію в 2015 році. Окрім ГЕС, у провінції Пурсат також будуються дві сонячні електростанції — 60-мегаватна та 30-мегаватна.

За даними Управління електроенергетики Камбоджі, у 2021 році попит на електроенергію в країні  зріс до 4014 МВт, що на 1 відсоток більше, ніж роком раніше. Близько 3033 МВт електроенергії було вироблено на місцевому рівні, а 981 МВт - імпортовано з сусідніх Таїланду, Лаосу та В’єтнаму.

Основним джерелом електроенергії в Камбоджі є гідроелектростанції і вугільні теплоелектростанції. Сукупна потужність ГЕС країни складає 1400 МВт.

Очікується, що попит на електроенергію в цій країні Південно-Східної Азії поточного року зросте на 5,8 відсотка до 4247 МВт завдяки економічному відновленню після пандемії COVID-19.

Пресслужба Укргідроенерго

Фото: Khmer Times

Поділитися: