Все буде Україна!

В Німеччині побудують нову ГАЕС

В Німеччині побудують нову ГАЕС

24-05-2023
Німецька енергетична компанія Energie Baden-Württemberg (EnBW) прийняла остаточне інвестиційне рішення щодо проєкту гідроакумулюючої електростанції Форбах. Це відкриває шлях до реконструкції та розширення гідроелектростанції ім. Рудольфа Феттвайса у Форбаху, що на півночі Шварцвальду в Німеччині.

Як повідомляє Power Technology, інвестиції будуть використані для модернізації існуючої традиційної гідроакумулюючої електростанції з метою збільшення її потужності.

За попередніми оцінками, інвестиції в проєкт складуть 280 млн євро.

Очікується, що будівельні роботи на майданчику розпочнуться восени 2023 року, а завершення проєкту очікується до кінця 2027 року.

Гідроелектростанція Рудольфа Феттвайса має загальну потужність 71 МВт.

Вона складається з чотирьох окремих частин, побудованих у період з 1914 по 1926 рік.

Основними елементами станції є водосховище Шварценбах, місткістю 14 млн м³ води, а також водосховища Форбах і Кіршбаумвазен.

Вода спрямовується тунелями і напірними трубами до гідроелектростанції Рудольфа Феттвайса, де використовується для виробництва електроенергії.

Цей проєкт отримав схвалення регіональної влади Карлсруе після тривалого процесу затвердження плану. 1 березня 2023 року було видано повідомлення про затвердження плану.

Президентка регіональної адміністрації Карлсруе Сільвія Фелдер заявила: «Я рада, що гідроелектростанція Форбах  перетворюється на спеціалізовану гідроакумулюючу електростанцію. Це значний внесок в успіх енергетичного переходу. Гідроакумулюючі електростанції є життєво важливим інструментом зберігання енергії і незамінні для відновлюваних джерел енергії».

Реконструйована електростанція буде оснащена насосною турбіною для станції Шварценбах, потужністю 54 МВт у генераторному та 57 МВт у насосному режимі, що дозволятиме за потреби перекачувати воду з нижнього водосховища до верхнього.

Електростанція також буде оснащена новою технологією для станції Murg, в тому числі трьома турбінами типу Френсіс загальною потужністю 23 МВт.

Під час будівництва існуючий вирівнювальний басейн Форбах буде розширено за рахунок додавання кавернозного водосховища на прилеглому схилі пагорба, яке слугуватиме нижнім резервуаром для майбутньої гідроакумулюючої електростанції.

Георг Стамателопулос, операційний директор з інфраструктури сталої генерації EnBW, заявив: «EnBW має чітку стратегію генерації, спрямовану на прискорене розширення відновлюваних джерел енергії та досягнення кліматичної нейтральності до 2035 року. Для цього нам потрібні додаткові диспетчерські потужності та водосховища, які зможуть швидко постачати електроенергію на вимогу та забезпечувати стабільну роботу енергосистеми. Нова гідроакумулююча електростанція у Форбаху якнайкраще відповідає цим цілям, що робить її ідеальним та важливим доповненням до розширення наших потужностей з відновлюваної енергетики».

Пресслужба Укргідроенерго

Фото: Power Technology

Поділитися: