Все буде Україна!

В Укргідроенерго відбулось засідання проектної групи «Трансфер сучасних європейських технологій»

В Укргідроенерго відбулось засідання проектної групи «Трансфер сучасних європейських технологій»

17-11-2017
16 листопада у засіданні робочої групи щодо реалізації проекту «Трансфер сучасних європейських технологій для гідроенергетики України» взяли участь міський голова міста Новодністровськ Анатолій Болдашев, виконавчий директор ГО «Центр регіонального розвитку» Олеся Панасюк та представники Укргідроенерго.

Під час зустрічі були обговорені  основні напрями співпраці та подальшого виконання планів щодо втілення спільного проекту Укргідроенерго та Andritz Hydro.

Укргідроенерго завжди реагує на вимоги часу, а тому основними цілями в рамках проекту визначено: підвищення кваліфікації фахівців, здобуття ними досвіду, освоєння інновацій у сфері гідроенергетики та застосування їх на практиці; створення науково-практичного центру з метою трансферу європейських технологій  для розробки проектів ГЕС та ГАЕС відповідно до світових стандартів; популяризація гідроенергетики не лише серед працівників компанії,  а й у суспільстві з метою збільшення висококваліфікованих кадрів.

У рамках розробки реалізації проекту, громадська організація «Центр регіонального розвитку» підготувала проект «Дністровський кластер 2017-2026». Ним планується охопити 6 областей: Хмельницьку, Тернопільську, Львівську, Вінницьку, Івано-Франківську та Чернівецьку, а в Новодністровську, місті гідроенергетиків, створити візит-центр, локацію інноваційних технологій та демонстраційне містечко.

ЗображенняЗображення

«Ми вважаємо, що вже у 2018 році варто попрацювати над розробкою необхідної документації для втілення проекту та підготовкою кадрового потенціалу, а саме: IT- спеціалістів, гідів-екскурсоводів, екологів та  інженерів»,  – наголосила  Олеся Панасюк.

Реалізація проекту розпочнеться в місті Новодністровськ Чернівецької області. Готовність до співпраці висловив міський голова Анатолій Болдашев:

«Новодністровськ має прекрасні  транскордонні та гідроенергетичні можливості. У нас є три станції, сотні висококваліфікованих фахівців.  Де ж іще, як не у нас реалізовувати такі проекти?! Вважаю, сьогодні дуже важливо правильно спрямовувати сучасну молодь, передавати їй  науково-технічні знання та досвід ! І необхідно це робити застосовуючи європейську практику та ноу-хау, щоб йти в ногу з прогресивним світом! Ми готові до співпраці і активно братимемо участь в такому проекті».

ЗображенняЗображення

Підсумовуючи результати зустрічі, Олександр Круш, заступник генерального директора Укргідроенерго, зазначив, що «світова та Європейська енергетична спільнота визнає українську гідроенергетику прогресивною. І реалізація цього проекту стане вагомим внеском у майбутнє генерації!»

Поділитися: