Все буде Україна!

Вадим Рассовський: Укргідроенерго продовжує забезпечувати водою Молдову та південну частину України, маловоддя триває

Вадим Рассовський: Укргідроенерго продовжує забезпечувати водою Молдову та південну частину України, маловоддя триває

12-08-2022
За останнє десятиліття в Україні зникла або суттєво обміліла велика кількість малих річок у зв’язку зі змінами клімату. Кардинальні кліматичні зміни надзвичайно позначились на наповненні Дністра, на якому поточного рівня маловоддя не спостерігалось, починаючи з 1985 року.

Створення Дністровського водосховища у свій час потягнуло за собою низку складних інженерно-технічних рішень, були затоплені значні території. Але саме завдяки спланованому використанню водних ресурсів Дністер навіть за таких складних умов живить водою регіони нижче водосховища та на території Молдови.

Нагадаємо, у цей засушливий період з червня по липень притік у Дністровське водосховище зменшився з 56 до 30 м3/с. Проте Дністровська ГЕС продовжувала забезпечувати потреби у воді регіонів України, розміщених в нижній течії ріки Дністер через Нижньодністровську ГЕС відповідно до рішення Міжвідомчої комісії при Державному агентстві водних ресурсів України на рівні не менше 110 м3/с.

Разом з тим, гідроагрегати Дністровської ГАЕС цього тижня працювали в середньому майже цілодобово.

«І саме злагоджена робота Дністровського комплексного гідровузла в умовах маловоддя одночасно продовжує забезпечувати Молдову та південні регіони України, які розташовані нижче гідровузла за течією, і водою, і так необхідною для енергосистеми балансуючою потужністю», - підкреслює головний інженер Укргідроенерго Вадим Рассовський.    

Дністровські ГАЕС та ГЕС працюють з дотриманням планових показників та урахуванням потреб населення і промисловості, Дністровський комплексний гідровузол функціонує згідно з Правилами експлуатації.

Все буде Україна!

Інформація про діяльність компанії на офіційних сторінках в соціальних мережах FacebookTelegramTwitter.

Пресслужба УГЕ

Поділитися: