Все буде Україна!

Валентин Гвоздій: «Гідроенергетики гідно проходять випробування на надійність, справжність та професіоналізм»

Валентин Гвоздій: «Гідроенергетики гідно проходять випробування на надійність, справжність та професіоналізм»

11-03-2022
Наглядова рада Укргідроенерго розглянула та затвердила звіт керівника підприємства, визнавши задовільною роботу компанії щодо виконання показників ефективності використання державного майна і прибутку та майнового стану компанії за 2021 рік, а також функціонування компанії у період воєнного стану.

Голова Наглядової ради Валентин Гвоздій підкреслив що, попри усі виклики, Укргідроенерго працює стабільно, виконуючи покладені на компанію зобов’язання та забезпечуючи Об’єднану енергосистему країни балансуючою енергією й мобільним аварійним резервом.

Результати успішної діяльності підприємства в поточному періоді були закладені в 2021 році – одному з найбільш успішних в історії компанії, про що прозвітував генеральний директор Ігор Сирота. 

«Минулий рік був складним, але компанія спрацювала злагоджено та ефективно. За підсумками року чистий прибуток Укргідроенерго склав понад 11 млрд грн. Ми сплатили до бюджетів усіх рівнів понад 6 мільярдів податків та обов’язкових платежів. При цьому виконали інвестпрограму на 100%. Минулий рік також ознаменувався низкою, без перебільшення, історичних подій. Ми ввели в експлуатацію 4 гідроагрегат Дністровської ГАЕС та залучили $211 млн для реалізації проєкту з будівництва energy storage та сонячних панелей на станціях компанії», - підкреслив Ігор Сирота.

Попри усі труднощі воєнного часу компанія продовжує демонструвати ефективність, зберігаючи колектив та повністю перебудовуючи бізнес-процеси. В реаліях воєнного часу для персоналу, задіяного у виробництві електроенергії, ремонтного персоналу та підрядників, створено максимально можливі безпечні умови праці, збережені всі виплати.

«Ми швидко переналаштували нашу діяльність з огляду на процеси, які відбуваються в країні та на стратегічне значення нашого підприємства. Навіть у ці часи ми працюємо ефективно, досягаючи запланованих показників. Надважливим завданням для нас є підтримання економіки держави. Ми маємо сплачувати заробітну плату нашим співробітникам та податки до державного бюджету. У поточному році ми вже сплатили понад 1 млрд грн податків. Враховуючи поточну ситуацію, на кінець року ми прогнозуємо, що ця цифра буде в шість разів більше», - зауважив очільник Укргідроенерго.

В свою чергу голова та члени Наглядової ради Укргідроенерго висловили колективу компанії вдячність за відданість своїй справі та високу фаховість у непростий час. 

«Дякуємо усім, хто в ці часи залишається на робочих місцях, забезпечуючи функціонування найбільшої гідроенергетичної компанії країни. Це складно, втім дуже важливо. Ми пишаємось нашим колективом, пишаємось тими неймовірними зусиллями, які всі ви демонструєте у час випробувань. Зараз ми проходимо випробування на надійність, справжність та професіоналізм. Проходимо гідно та рухатимемось разом до перемоги! Ми демонструємо акціонеру і всьому українському суспільству свою єдність та злагодженість у виконанні стратегічних цілей енергозабезпечення держави. Ми вже будуємо нову реальність», - зазначив голова Наглядової ради Валентин Гвоздій.

Наглядовою радою одноголосно було прийнято рішення про визнання відмінними дії Товариства по забезпеченню роботи в умовах воєнного стану.

Також, після обговорення, було схвалено звіт Наглядової ради за 2021 рік та розглянуті інші робочі питання.

Нагадаємо, Наглядова рада Укргідроенерго перерахувала свою винагороду за лютий Збройним силам України і закликала колег з інших наглядових рад підприємств державного сектору підтримати цю ініціативу.

Читайте більше актуальних новин про діяльність компанії та галузі в нашому оновленому телеграм-каналі.

угеуге

Пресслужба УГЕ

Поділитися: