Все буде Україна!

Водосховища в Іспанії «майже в нормі»: потужність ГЕС сягнула річного максимуму

Водосховища в Іспанії «майже в нормі»: потужність ГЕС сягнула річного максимуму

27-12-2022
Водосховища іспанських гідроелектростанцій повернулися до майже нормального рівня через зливи, що сигналізує про закінчення посухи. При цьому виробництво електроенергії гідроенергетиками минулого тижня сягнуло 16-місячного максимуму.

Як повідомляє Montel, про це заявив аналітик Ейлерт Еллефсен з Energy Quantified.

«Рівень води у резервуарах станцій був приблизно на 15% ниже норми упродовж листопада і може через тиждень-два піднятися до нормального рівня, що означатиме закінчення минулорічної посухи», - сказав він. 

Нещодавні дощі також «сприяють зниженню спотових цін на електроенергію», - сказав Еллефсен, зазначивши, що виробіток електроенергії гідроелектростанціями збільшився вже минулого тижня.

Відповідно до попередніх даних, виробництво електроенергії ГЕС в країні (без врахування ГАЕС) складало 125 ГВт-год, що є найвищим показником з 8 квітня 2021 року.

Основні комунальні підприємства Іспанії понесли значні збитки поточного року через найбільшу за останні десятиліття посуху, оскільки змушені були купувати продукцію на спотовому ринку електроенергії за високими цінами, аби покрити брак виробітку електроенергії з ГЕС.

Пресслужба Укргідроенерго

Поділитися: