Все буде Україна!

«Я просто дуже люблю свою професію» 

«Я просто дуже люблю свою професію» 

07-07-2023
14:40
Наша розповідь про професіонала своєї справи, про жінку, яка щаслива у своєму професійному виборі. Знайомтесь, секретар керівника філії «Кременчуцька ГЕС» Людмила Дяченко.

Трудовий шлях Людмили Григорівни на станції розпочався в далекому 1987 році.
«Робота в такій серйозній і потужній компанії, як Укргідроенерго, передбачає велику відповідальність і напружений графік. І, хоча робота секретаря мені вже була добре знайома, я хвилювалась: масштаби виробництва вражали, - згадує досвідчена фахівчиня.  З перших днів я відчувала підтримку колег та керівництва. Це надавало впевненості і віри в те, що здійснено правильний крок в житті. Я знайомилась із специфікою виробничого процесу, потужним технічним оснащенням станції, новими (для мене) організаційними моментами в роботі. І хоча технічні терміни та методи не присутні в професії секретаря, «ази» гідроенергетики необхідно знати. Я вдячна моїм колегам за таке знайомство». 

В своїй роботі секретар керується гаслом: «Нікому не нашкодить». І хоча трапляються різні випадки, Людмила Григорівна вміє «розрулити» ситуацію аби всі були задоволені результатом. Сучасний представник цієї професії повинен володіти декількома науками – діловодством, комп'ютерними, філологічними, організаційними, господарськими і, звичайно ж, психологічними. І тут наша героїня на висоті. Вона постійно підвищує свій професійний рівень, поповнює знання, йде в ногу з часом. Секретар керівника планує робочий день шефа, контролює його робочий графік, спілкується з іншими керівниками підрозділів і завжди перебуває поряд з керівництвом аби бути готовим реагувати на будь-які позаштатні ситуації (якщо такі виникають). На запитання щодо виникнення подібних ситуацій та про їх результат Людмила Дяченко говорить: «В нашому житті до всього необхідно підходити по-людські і порядно. Я дуже люблю свою професію, я в ній вже 49 років, люблю людей, які поряд з тобою. Гадаю це і є запорука успіху людини в житті». 

«Професія секретаря, за результатами статистичних даних, входить у п'ятірку найпопулярніших і затребуваних у світі. В слові «секретар» закладено багато значень: діловод, офіс-менеджер, помічник керівника, адміністратор, референт, навіть  стенографіст. Багато в чому, саме від них залежить успішна і безперебійна робота підприємства. Ось чому керівники цінують секретаря і не люблять їх міняти», - відгукується про свого секретаря директор Кременчуцької ГЕС Сергій Яременко.

Пресслужба Кременчуцької ГЕС 

Поділитися: