Все буде Україна!

Жінки в енергетиці: Тамара Тирсенко

Жінки в енергетиці: Тамара Тирсенко

23-09-2022
Ми продовжуємо серію публікацій про фахівчинь гідроенергетичної галузі. Сьогодні наша розповідь про скромну жінку, яка пов’язала свою долю з гідроенергетикою, прийшовши працювати на Канівську ГЕС. Знайомтесь - Тамара Тирсенко, електромонтер з ремонту апаратури, релейного захисту й автоматики (РЗА) 5-го розряду групи релейного захисту відкритих розподільчих пристроїв цеху комп’ютерних технологій, релейного захисту, зв’язку Канівської ГЕС.

На наше запитання чому обрано саме цю професію, вона коротко відповідає, що їй цікаво, і від долі не втечеш, і не заховаєшся.

Вже понад 18 років Тамара кваліфіковано веде технічну документацію, сумлінно виконує посадові обов’язки та усі поставлені перед нею завдання, постійно вивчає технічну літературу для підвищення професійної майстерності та вміло застосовує набуті знання й навички під час роботи. Красива, розумна і скромна жінка та мама трьох донечок.

Вдома любляча дружина й гарна господиня, яка ще й смачно готує, щоб побалувати найрідніших. А на роботі вона справжня професіоналка і з легкістю вирішує складні технічні завдання.

Працелюбністю та високими моральними рисами характеру жінка відразу ж завоювала авторитет серед колег. 

«Познайомившись на Канівській ГЕС з Тамарою Олександрівною, чесно кажучи, я був приємно вражений. Вона ввічлива, відповідальна, відкрита та завжди готова прийти на допомогу з будь-яких питань. Для мене було здивуванням і водночас захопленням, як Тамара Олександрівна на відмінно знає і розбирається у обслуговуванні, ремонті і монтажі устаткування та пристроїв. Як електромонтер РЗА вона брала активну участь у реконструкції обладнання ВРУ 330/110 кВ при заміні силових вимикачів на елегазові, трансформаторів струму та напруги, заміні щита постійного струму, щитів 0,4 кВ 41С(42С), 43С(44С), вимикачів та захистів КРУВ – 10 кВ. Тамара Олександрівна завжди знаходить прості й раціональні шляхи вирішення складних завдань. Правду кажучи, не кожному чоловіку це до снаги. Тому ми дуже її поважаємо, цінимо і бережемо», - розповів гідроенергетик Олексій.

«За сумлінну працю та професіоналізм Тамару Олександрівну неодноразово нагороджено подяками Товариства та філії», - розповідає колега Наталя.

Цікавий факт, що чоловік фахівчині, Микола Тирсенко, також працює на

Канівській ГЕС головним інженером. Тож у Тирсенків спрявжня гідроенергетична сім'я, яка завжди підтримує один одного у всьому і допомагає.

Пресслужба Канівської ГЕС

Інформація про діяльність компанії на офіційних сторінках в соціальних мережах FacebookTelegramTwitter.

 

 

 

Поділитися: