Все буде Україна!

Зростання жіночого лідерства - тренд сучасної енергетики

Зростання жіночого лідерства - тренд сучасної енергетики

11-11-2022
Відновлення усіх сфер України, зокрема, енергетичної має відбуватись за правилами гендерного паритету. У цьому переконані фахівці та фахівчині.

Сфера енергетики традиційно вважається «чоловічою». Це обумовлено всім кадровим ланцюгом галузі: від популярності енергетичних спеціальностей здебільшого у юнаків до запиту роботодавців галузі саме на чоловіків. Як результат, кількісно чоловіки значно переважають у складі зайнятих в енергосекторі та посідають більшість керівних посад різного рівня.

Втім, за даними звіту про гендерні перспективи галузі агентство IRENA відмічає, що «найбільша частка жінок, зайнятих в енергосекторі – 32% – припадає на підприємства зеленої енергетики».

Досвід цих міжнародних компаній доводить, що гендерний баланс оптимізує управлінські процеси, сприяє сталому розвитку підприємств та використанню інноваційних рішень. 

Підтримка рівноправності – пріоритетне завдання для Укргідроенерго.

У Товаристві гендерна рівність є частиною корпоративної культури. Компанія продовжує надавати рівні можливості для розкриття потенціалу кожному співробітнику, а піднятий останніми роками дискурс в суспільстві мотивує і допомагає знаходити нові можливості для вдосконалення в цьому питанні.

Пресслужба Укргідроенерго 

Поділитися: