Все буде Україна!

60 енергетичних років: Вадим Рассовський

60 енергетичних років: Вадим Рассовський

08-11-2023
Вадим Рассовський
Енергетики – герої, що несуть світло й затишок кожен день у домівки українців.

В компанії Укргідроенерго існує чимало інженерів-енергетиків, які віданні своїй справі, щодня роблять усе можливе для безперебійного і безпечного функціонування енергосистеми України і виробітку електроенергії.

І головний інженер – це саме той фахівець, що завдає вектор технічного розвитку. Він знає кожен гвинтик гідроагрегатів, кожен кубометр бетону у споруді і вправно керує колективом, що забезпечує безаварійну роботу станцій та  безпеку гідроспоруд.

Сьогодні познайомимо вас з головним інженером компанії Укргідроенерго Вадимом Рассовським. До речі, саме сьогодні, 8 листопада, Вадим Леонідович відзначає своє 60-річчя.

Вадим Рассовський з перших днів повномасштабної війни разом з генеральним директором та колегами буквально жив на роботі, аби тримати руку на пульсі і контролювати роботу усіх станцій, що входять до складу компанії. Спільно з фахівцями різних напрямків товариства у перші тижні війни команда Укргідроенерго налагодила роботу таким чином, аби ефективно і безаварійно працювати в ізольованому від синхронної  зони країн СНД та Балтії режимі. До речі, тоді українська енергосистема показала свої великі можливості, в тому числі і гідроенергетика.

Повертаючись до життєвого шляху... Вадим Рассовський народився у Києві та навчався у Київський політехнічному інституті. Закінчив виш у 1987 році, отримавши повну вищу освіту за спеціальністю «Електричні станції» з кваліфікацією інженера-електрика.

А далі доля назавжди пов’язала молодого юнака з гідроенергетикою.

До речі, цікавий факт: уся родина Вадима Леонідовича – це енергетична династія! Адже свого часу мати, батько, а далі дружина та донька працювали в енергетиці. Уявіть, сумарний стаж роботи у галузі усієї родини сягає 150 років! Проте усе по порядку.

 У свої 24-ри він прийшов працювати електромонтером головного щита керування на ГЕС. Протягом дев’яти років молодий фахівець випробовував свої сили і  начальником зміни Київської ГАЕС, і інженером, і інженером-технологом, і начальником зміни Київської ГАЕС Каскаду Середньодніпровських ГЕС.

Протягом року, з 1996-го до 1997-го, був начальником відділу протиаварійної роботи, охорони праці та   технічного нагляду, а далі 5 років обіймав посаду заступника голови правління-начальника відділу протиаварійної роботи, охорони праці та технічного нагляду ДАГК «Дніпрогідроенерго».

На початку 2000-х займався питаннями виробництва та технічної політики, а також реконструкції та виробництва. З 2008 до 2011 роки обіймав посаду заступника голови правління-директора департаменту виробництва ВАТ «Укргідроенерго».

А з 2011 року і донині Вадим Рассовський - головний інженер Укргідроенерго.

За довгі роки роботи в гідроенергетиці Вадима Леонідовича неодноразово нагороджували, серед основних відзнак Грамота Міністерства палива та енергетики України, нагрудний знак «Відмінник енергетики України», отримання почесного звання «Заслужений енергетик України», нагрудний знак «Почесний працівник «Укргідроенерго».

Окрім того, Указом Президента України Національною премією імені Бориса Патона 2021 року було відзначено колектив авторів за роботу «Створення високоекономічних гідроагрегатів для ГЕС України». Серед них - головний інженер Укргідроенерго Вадим Рассовський.

Колектив компанії Укргідроенерго пишається, що працює пліч-о-пліч в команді з таким фахівцем своєї справи. Щиро бажаємо Вадиму Леонідовичу довгих років життя, міцного здоров'я та реалізації усіх задуманих планів та проєктів у енергетичній галузі!

Пресслужба Укргідроенерго

Поділитися: