Все буде Україна!

65 яскравих і щедрих життєвих обріїв

65 яскравих і щедрих життєвих обріїв

29-06-2021
29 червня свій день народження відзначає директор філії «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС» Василь Субота. Цього дня професіоналу своєї справи, мудрому керівнику і досвідченому енергетику, володарю звання «Заслужений енергетик України», Почесної відзнаки Чернівецької обласної ради «За заслуги перед Буковиною» та багатьох інших нагород виповнюється 65 років.

Про найяскравіші математичні акценти долі і не тільки – у розмові з ювіляром.

– 6:5 – рахунок поважний і щедрий. Що хочеться сказати долі з висоти такої дати?

– Хочеться подякувати їй за те, що зустрів чудову супутницю життя – дружину Аллу Володимирівну, яка завжди була і є поруч із порадами та підтримкою на життєвому шляху. А ще – уявно потиснути руку за те, що не зраджувала моїм мріям, прагненням, покликанню і, зрештою, можливістю відчувати себе важливою частиною потужної галузі – гідроенергетики.

– Якщо глянути у люстерко життя, то 65 віддзеркалюється у 56 – рік Вашого народження у Міжгір’ї Закарпатської області. Найперше, яке щастя, що цей ювілей із Вами зустрічає Ваша мама! Що для Вас – родинне гніздечко?

– Це, звичайно, наша сім’я: дружина Алла Володимирівна, донька Ольга, зять Андрій та чудові внуки Дмитрик і Катруся. А також – місто Новодністровськ, де ми проживаємо з 1978 року.

– Цифра 6: упродовж 6 років Ви – директор Дністровської ГАЕС. Що пам’ятно і на яких із цих сторінок життєвої та професійної книги хочеться поставити закладинку, щоб перечитувати знову?

– У моїй частині історії Дністровської ГАЕС усі сторінки змістовні, цікаві, пам’ятні та по-своєму незабутні, однак введення в експлуатацію гідроагрегату № 2 та пуск третього – особливо яскраві. Упевнений, що невдовзі спільно зі своїм колективом напишемо такі ж вагомі нові рядки про введення у промислову експлуатацію гідроагрегату № 4.

До речі, незважаючи на плин часу, завжди хвилюють спогади про перші для мене пуски гідроагрегатів № 17 та № 18 на ДніпроГЕС-2 у 1980–1981 роках та перші машини Дністровської ГЕС, де вперше застосував свої теоретичні знання і практичні навики у схемі пуску та захисту гідроагрегатів.

І, звичайно ж, це – можливість працювати в Укргідроенерго – найбільшій гідрогенеруючій компанії в Україні.

– Цифра 5: у період Вашого навчання так оцінювали за відмінне навчання. То що ж вдалося ювіляру на відмінно?

– У мого внука Дмитрика, якому восени виповниться 18 років, є крилатий вислів: «Я собою задоволений!» Тому і я вважаю, що в мене по життю все складалося на відмінно. А якщо хтось оцінював по-іншому, то це вже був недолік самих оцінювачів.

– Майже 47 років загального трудового стажу – теж окремий змістовний, багатий том Вашої життєвої книги, у якому Ви упевнено і наполегливо йшли від випускника Вінницького технікуму електронних приладів за спеціальністю «Радіоапаратобудування», згодом Львівського політехнічного інституту за спеціальністю «Автоматика і телемеханіка» із кваліфікацією інженера-електрика до директора унікальної гідроспоруди, до якої прикута увага не лише вітчизняної, а й світової енергетичної спільноти. А як саме уявляєте свій 50-й трудовий рік?

– Хочу завершити будівництво Дністровської ГАЕС із пуском гідроагрегатів № 5, 6, 7.

– Хай доля і надалі буде прихильною до Вас! Енергетичної яскравості та щедрості Вашій життєвій палітрі!

Пресслужба Дністровської ГАЕС 

Читайте також: 

Дністровська ГАЕС: визначено ключові моменти до пуску четвертого гідроагрегату 

Дністровська ГАЕС: Україна може пишатися енергетичним об’єктом такого масштабу 

Василь Субота: «Ротор – серце гідроагрегату»

 


 

Поділитися: