Все буде Україна!

Дністровська ГАЕС: визначено ключові моменти до пуску четвертого гідроагрегату

Дністровська ГАЕС: визначено ключові моменти до пуску четвертого гідроагрегату

22-06-2021
18 червня на Дністровській ГАЕС відбулася традиційна штаб-нарада, на якій розглянуто актуальні питання будівництва гідроагрегату №4 та підготовки його до пуску.

Після детального аналізу стану виконання робіт спільним рішенням із керівниками субпідрядних організацій, задіяних на будівництві, було визначено, що до 30 червня поточного року Новодністровською дільницею ТОВ «Вишгород СГЕМ» повинні бути завершені усі роботи на гідроагрегаті № 4, а до 20 липня  фахівці інших субпідрядних організацій повинні виконати усі заплановані графіками роботи на сухому водоводі.

«Наша спільна задача – узгодити основні положення пускового комплексу, виконати усі зобов’язання, щоб 1 серпня випробувати гідроагрегат у генераторному режимі, а до 5 серпня завершити усі налагоджувальні роботи», - зазначив під час наради голова філії «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС» Василь Субота.


Насамкінець Укргідроенерго та головні підрядні організації підписали графік монтажних та пусконалагоджувальних робіт.


Нагадуємо, що наразі на Дністровській ГАЕС введено в експлуатацію три гідроагрегати, загальною потужністю 972 МВт у генераторному режимі. Щодобово станція виробляє від 3 до 5 млн КВт·год дефіцитної балансуючої електроенергії. У грудні 2020 року з нагоди професійного свята Дня енергетика на Дністровській ГАЕС було проведено пускові операції на гідроагрегаті № 4, промислове введення в експлуатацію якого заплановане на третій квартал 2021 року.

Паралельно Укргідроенерго працює над розробкою проєкту третьої черги будівництва Дністровської ГАЕС у складі гідроагрегатів № 5–7. Будівництво третьої черги станції урядовим розпорядженням внесене до переліку пріоритетних для держави інвестиційних проєктів на період до 2023 року.

Пресслужба Дністровської ГАЕС

Читайте також: 

Дністровська ГАЕС: Україна може пишатися енергетичним об’єктом такого масштабу

Ігор Сирота: «Будівництво на Дністрі – у нас у пріоритеті!» 

Анатолій Зелений: «Дністровська ГАЕС надає можливості для розвитку громади»

Фотогалерея

Поділитися: