Все буде Україна!

Аеропорт Делі став першим в Індії, який працює на відновлювальних джерелах енергії

Аеропорт Делі став першим в Індії, який працює на відновлювальних джерелах енергії

05-08-2022
Для досягнення цілі - нульових викидів вуглекислого газу до 2030 року, міжнародний аеропорт імені Індіри Ганді в Делі просуває екологічні реформи.

Чиста енергія

Делійський аеропорт IGI перший в Індії, який повністю живиться від гідро- та сонячної енергії.  Аеропорт забезпечує 6% своєї потреби в електроенергії з сонячних електростанцій, що знаходяться в злітно-посадкової зоні та на вантажному терміналі, а решта 94% - з гідроенергетики. 

«DIAL невпинно працює над екологічною стійкістю та поставив перед собою мету зробити аеропорт Делі аеропортом з нульовими викидами вуглекислого газу до 2030 року. Аеропорт Делі вже давно використовує сонячну енергію, і зараз він задовольняє свої основні потреби в електроенергії за рахунок гідроелектростанції. Робота аеропорту Делі повністю на відновлюваних джерелах енергії справді є важливою. Ця ініціатива ще більше зміцнила позиціонування DIAL як одного з найекологічніших аеропортів у світі», – сказав генеральний директор DIAL Віде Кумар Джайпуріар.

Нова гідроелектростанція Bajoli Holi на річці Раві на північ від Дейлі в штаті Гімачал-Прадеш, на заході Гімалаїв, виробляє 94% необхідної для аеропорту електроенергії. Три блоки електростанції виробляють загалом 180 (МВт) електроенергії, і дві третини цієї потужності підуть на аеропорт. Гідростанція також забезпечує електроенергією місцеве населення Гімачал-Прадешу.

Проєкт Bajoli Holi називають русловою гідроелектростанцією (Run-of-river hydroelectricity (ROR)). На відміну від традиційної гідроелектростанції, яка спирається на великі водосховища, Bajoli Holi використовує лише природний потік річки. Щоб підтримувати постійне постачання електроенергії до аеропорту, Bajoli Holi використовує систему водопостачання, яка дозволяє генерувати електроенергію цілий рік.

Міжнародний аеропорт Делі очікує зменшення викидів вуглекислого газу – 200 000 тонн на рік.

Аеропорт є першим в Індії, який повністю працює на електроенергії, що виробляється завдяки поєднанню сонця та води. Це також перший у світі за розміром аеропорт, який повністю працює на відновлюваних джерелах енергії.

Хоча в Індії є інші аеропорти, які використовують відновлювані джерела енергії, міжнародний аеропорт імені Індіри Ганді в Делі став першим, який повністю перейшов на чисту енергію.

Група компаній GMR – одна з найбільших компаній з проєктування, розбудови та експлуатації інфраструктурних об’єктів в Індії. Використовуючи модель державо-приватного партнерства, група реалізувала важливі проєкти. Потреба в надійній і доступній енергії є фундаментальною для розширення можливостей країни. Впроваджувати інновації та невпинно інвестувати в енергетику було одним із постійних зусиль групи.

Завершення цього проєкту є кроком до використання потужного потенціалу штату Хімачал-Прадеш і всього північного регіону Індії. Крім забезпечення місцевого населення стійкою та чистою енергією, гідроелектростанція Bajoli Holi активно сприяє належному функціонуванню інфраструктури країни.

За матеріалами:

GE Renewable Energy

Waterpowermagazine

 

Звертаємо вашу увагу, Укргідроенерго разом з іноземними партнерами реалізує проєкт «Україна-Підвищення стійкості енергосистеми для європейської інтеграції енергомережі (Встановлення гібридних систем з виробництва електроенергії в ПрАТ «Укргідроенерго»)», що є інноваційним рішенням з високим ступенем новизни та з низкою позитивних результатів для енергосистеми країни, для декарбонізації економіки та виробничо-комерційних показників діяльності компанії.

 

Інформація про діяльність компанії на офіційних сторінках в соціальних мережах (FacebookTelegramTwitter). 

Пресслужба УГЕ

 

 

Фотогалерея

Поділитися: