Все буде Україна!

Як енергія води перетворюється на електроенергію - очима дітей

Як енергія води перетворюється на електроенергію - очима дітей

25-07-2018
25 липня Київську ГЕС відвідали діти з дитячого літнього табору парафії Української Греко-Католицької Церкви при Соборі Вишгородської Богородиці.

На станції побували 70 дітей у супроводі вихователів табору.

Екскурсія розпочалася оглядом панорами річки Дніпро з нижнього б’єфу гідроелектростанції. Тут юні учасники дізналися про те як саме енергія води перетворюється на електричну енергію:

«Падаючи з великої висоти через водоводи, або під натиском природної течії річки, вода передає свою кінетичну енергію лопатям турбіни, та, в свою чергу, передає обертальний момент на гідроагрегати, що знаходяться у машинному залі ГЕС. А вже ці складні пристрої перетворюють механічну енергію на електричну, яка через розгалужену мережу ліній електропередач надходить безпосередньо до ваших домівок», - розповіла дітям екскурсовод.

Також екскурсанти відвідали приміщення станції, де оглянули машинну залу, гідроагрегати, закритий розподільчий пристрій та пульт управління ГЕС. Діти мали змогу не тільки дізнатися про потужність та значення цього масштабного об’єкту, а й поспілкуватися із працівниками станції та поставити їм питання.

«Ми намагаємося дати можливість дітям пізнати не тільки правди християнської віри, але і робимо наголос на суспільно важливих темах для їхнього розвитку»,  - зауважив парох парафії УГКЦ м. Вишгород протоієрей Тарас Валах.

Нагадуємо, що відвідати будь-яку зі станцій у містах, де розташовані філії компанії Укргідроенерго, можна попередньо домовившись з керівництвом станцій про дату, час та програму відвідин. Всі екскурсії для організованих груп школярів та студентів ‒ безкоштовні! Контакти станцій можна переглянути на нашому сайті у розділі "Контакти".

Прес-служба ПрАТ "Укргідроенерго"

Поділитися: