Все буде Україна!

Без сім’ї немає щастя на землі

Без сім’ї немає щастя на землі

16-05-2022
Так твердить народне українське прислів’я. Щороку 15 травня весь світ відзначає Міжнародний день сім'ї. Це свято встановлене в 1993 році Генеральною Асамблеєю ООН, щоб об’єднати родини всього світу і привернути увагу громадськості до багатьох проблем сім’ї.

Хоча це свято, ще доволі «молоде», та для українців воно вже стало особливим.  Споконвіку наш народ славився багатодітністю та міцним сімейним устроєм з особливою повагою  до батьків та шануванням святості традицій роду.

Відзначають це свято й енергетики Канівської ГЕС.

«Наша сім'я завжди з великою повагою ставиться до традицій та свят. День сім'ї завжди проводимо виключно зі своєю сім'єю, і якщо це вихідний день, то як правило ми подорожуємо історичним місцям нашого краю. Хоча у цьому році життя внесло свої корективи. Спільне планування згуртовує членів родинної команди, дає відчуття опори й стабільності, що так важливо в наш час, сповнений непередбачуваності та стресів. Відзначення цього свята відіграє важливу роль у житті нашої сім'ї, яка є джерелом любові, поваги, солідарності та прихильності – це те, на чому будується будь-яке  цивілізоване суспільство. Без чого не може існувати людина. Благополуччя сім'ї – ось мірило розвитку і прогресу країни!», - поділилася Інна, мама двох дітей.

«Наша родина теж святкує День сім'ї, адже це найтепліше світле родинне свято. Тільки в сім’ї ми  отримуємо перші уроки любові до батька та матері, до Батьківщини, набираємося сил і натхнення. І це ще один хороший привід зібратися разом і добре провести час, порадувати рідних приємними сюрпризами, сказати  кілька теплих та приємних слів, висловити подяку, любов чи повагу. В цей важкий воєнний час дуже важливо триматися разом, підтримувати один одного, піклуватися та допомагати. Родинне тепло дає нам всім відчуття безпеки, любові та розуміння», - приєдналась до розмови Оля, любляча дочка та тьотя двох племінниць.

«Для мене День сім’ї – не лише родинне свято, а й патріотичне. До війни ми всією сім'єю виїжджали до берега Дніпра, милувались природою, згадували своїх родичів, своє українське коріння. Я обов'язково вдягала вишиванку  – це для мене особливий одяг, як оберіг, як любов до свого роду, до рідної України. Цей рік жахлива війна розлучила нас із донькою. Рятуючись від війни, як багато українців, вона виїхала за кордон. Кожного дня ми спілкуємося через телефон, і щоразу вона говорить, що сумує і дуже хоче додому на рідну Україну. Молимося і віримо, що наш народ невдовзі переможе окупантів і всі сім'ї знову об'єднаються, запанує мир і щастя на рідній землі»,- розповіла Наталія.

«Дерево тримається корінням, а  людина сім'єю»,– народне українське прислів’я.

Пресслужба Канівської ГЕС

Дізнавайтесь більше актуальних новин про діяльність компанії та галузі в нашому телеграм-каналі.

Читайте також:

Фундамент життя

На мамах все тримається

Футбол на підтримку армії: у Каневі провели благодійний турнір

Поділитися: