Все буде Україна!

На мамах все тримається

На мамах все тримається

08-05-2022
8 травня в Україні відзначають День Матері. Багато жінок – мам працює і в нашому колективі. Жінки -гідроенергетики, які окрім високих професійних якостей, вимогливі до себе та колег, беруть на себе ще й відповідальні ролі берегинь роду. Сьогодні розповімо про одну з численних матусь, яка працює в Укргідроенерго.

«Постійно можна дивитися на три речі: вогонь, воду і .....як працює рідне підприємство», перефразовуючи відомий вислів, розповідає співробітниця Укргідроенерго Еліна. На одній зі станцій працює більше 30 років. Тут же працювали її батьки.

«Сюди приходила з батьками. Мама багато та з такою любов’ю розповідала про гідроелектростанцію і я захопилась ще в дитинстві! Вона на роботу сюди приходила, а я у казковий світ, де вода-чарівниця перетворюється на світло. Ввечері освітлює місто, а взимку опалює будинки. Мені тут дуже подобалось!», - каже Еліна.

Років за п’ятнадцять, вже доросла Еліна, і сама долучилась до цієї магії. Здобула технічну освіту і влаштувалась до електроцеху. Роки пролітали, як один день: щодня нові, складні, цікаві виклики. Все долали разом з колегами. Згодом на гідроелектростанцію прийшов працювати син.

«Ми працюємо в різних службах, бачимось нечасто. За потреби даю поради, підтримую словом. У нього складна та відповідальна робота, практично, в серці станції. Я ним дуже пишаюсь!», - ділиться Еліна.

Зараз жінка працює у відділі кадрів та відповідає за колектив гідроелектростанції. Коли почалася війна, її підтримки, знань та вмінь знадобилось в рази більше! Еліна фактично по-материнськи підтримує колег.

«Намагаюсь зробити все від мене залежне, аби людям було добре. Бачу хтось без настрою на роботі, сумує – розмовляю, підбадьорюю, пригощаю смачненьким. Намагаюсь зберегти наші традиції в колективі. Якщо у когось свято – завжди всі разом йдемо вітати. З кульками, цукерками, тістечками, жартами та посмішками. Якщо біда спіткала, тоді долучаємося і підставляємо плече колезі. Гуртом і батька легше бити. Життя складне зараз та воно не зупинилось. Віримо, все буде добре! Не маємо права зламатись, бо тоді зруйнується все!», - каже Еліна.

Ось так щодня простими і людяними вчинками наша колега, як справжня чарівниця допомагає своїм оточуючим, створюючи атмосферу затишку, добра та гармонії навколо себе. Як і всі інші матусі. Кожного дня, у кожній миті. Разом будь-які негаразди можна подолати. Бо на добрі і материнській ласці тримається світ.

Пресслужба УГЕ

Читайте також: 

«Я поставила собі за мету опанувати чоловічу професію», - Тетяна Марченко

Наталія Кошман: «Мені подобається працювати на гідроелектростанції, адже поряд зі мною професіонали»

Валентина Куртиш: «Я пишаюся своєю професією й дякую долі за можливість працювати в колі однодумців»

Поділитися: