Все буде Україна!

Валентина Куртиш: «Я пишаюся своєю професією й дякую долі за можливість працювати в колі однодумців»

Валентина Куртиш: «Я пишаюся своєю професією й дякую долі за можливість працювати в колі однодумців»

16-04-2021
Ми продовжуємо серію публікацій про жінок-фахівчинь в українській гідроенергетиці. Сьогодні розповімо про бухгалтера відділу бухгалтерського обліку та звітності Дністровської ГАЕС Валентину Куртиш.

Магія цифр торкнулася життя Валентини Куртиш, яка майже 50 років крокує трудовою стежкою, із самих перших митей, обравши днем народження саме професійний день – День бухгалтера.

У 1971 році 17-річною дівчиною вона почала працювати в районній газеті «Дністрові зорі» у рідних Сокирянах. Із тих пір у життєвому калейдоскопі фахівчині було чимало підприємств, колективів та посад.

У далекому 1998 році Валентина Куртиш починає працювати бухгалтером на Дністровській ГЕС, і ось вже 15 років  – на філії «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС». Тож понад 39 років свого життя у професії вона віддала енергетиці, з них більше 22 – Укргідроенерго.

Куртиш – із цим прізвищем на Дністровській ГАЕС асоціюють багато понять: бухгалтерські премудрості Валентини Михайлівни, тисячні кілометражі водійського досвіду старшого сина Сергія та чистоту й ошатність, з якою легко справлялася невістка Інна, прибиральниця гідроцеху.

Прикметно, що не лише цифрами заповнений багатогранний світ цієї жінки: Валентина Куртиш  неодноразово долучалася зі своїми роботами до творчої виставки «Генеруємо енергію майбутнього», започаткованої у компанії. А душевно-тепле «мама Валя» від співробітників яскраво свідчить про те, що жінка користується в колективі неабияким авторитетом і шаною.

На адресу жінки, котра зуміла скласти свої життєві пазли і довести усі теореми долі, підкоривши світ цифр із точністю професіонала, від колег завжди звучать слова подяки за багаторічну працю та побажання доброго здоров’я і нев’янучої енергії. Енергії, яка, без сумніву, знадобиться для підтримки домашнього вогнища на заслуженому відпочинку.

«Я щиро дякую долі за можливість бути частиною чудової команди професіоналів такої міцної енергетичної родини!», - зізнається Валентина Куртиш.

Інна Гончар, Пресслужба Дністровської ГАЕС

Читайте також: 

Енергетика – жіночого роду. Історії фахівчинь Каховської ГЕС  

З освіти в гідроенергетику. Як вчителька Наталія Шевчук опанувала «нежіночу» професію 

Марина Пустовіт: «Жінка в енергетиці – відповідальна, вольова, цілеспрямована, уважна»

Фотогалерея

Поділитися: