Все буде Україна!

Безпека споруд – запорука надійної експлуатації ДніпроГЕСу

Безпека споруд – запорука надійної експлуатації ДніпроГЕСу

10-08-2018
8 серпня в апараті управління ПрАТ «Укргідроенерго» відбулось засідання науково-технічної ради (НТР) за участі керівництва компанії та провідних спеціалістів гідротехнічної галузі.

НТР була присвячена розгляду продовження строків експлуатації Дніпровської гідроелектростанції. 

«Слід працювати на випередження, розвиватися та використовувати закордонний досвід, а не чекати вказівок», – так розпочав свою промову Ігор Сирота, генеральний директор ПрАТ «Укргідроенерго».

«Істотних зауважень до роботи ДніпроГЕС немає. Ми не чекаємо закінчення терміну експлуатації, а проводимо підготовчу роботу завчасно, контролюємо ситуацію на станції, використовуючи в роботі сучасні комп’ютерні системи, у тому числі і супутникові. Ціль сьогоднішніх зборів – прийняти рішення щодо утвердження проекту програми для ДніпроГЕСу. Обов’язково, в першочерговому порядку, має бути розроблений алгоритм, нормативний документ, щоб розуміти послідовність нашої роботи та покрокової реконструкції», – зауважив головний інженер ПрАТ «Укргідроенерго» Вадим Рассовський.

У численних виступах запрошених фахівців та членів НТР наголошувалось на тому, що експлуатацію Дніпровської гідроелектростанції варто продовжувати. Для цього необхідно зробити відповідне фундаментальне обстеження гідротехнічних споруд та складових елементів конструкцій, а також провести заходи по вдосконаленню нормативної бази, яка регламентує їхню роботу.

«Самі споруди ДніпроГЕСу мають статус пам’яток архітектури міжнародного значення – зауважив Юрій Ландау, заступник технічного директора ПрАТ «Укргідропроект», – станція була основою енергетики в Україні. І сьогодні вона залишається основним частотним та резервним ресурсом, символом промисловості, що грає колосальну роль для економіки країни. І вона має ресурс для продовження строку експлуатації».

Підсумовуючи результати обговорення, учасники наради ще раз підтвердили необхідність продовження роботи станції та затвердили програму робіт по «Обґрунтуванню продовження експлуатації гідротехнічних споруд ДніпроГЕС в наднормативний строк» для її подальшого безпечного функціонування. 

Прес-служба ПрАТ "Укргідроенерго"

Поділитися: