Все буде Україна!

Благовіщення: як відзначали свято в Укргідроенерго

Благовіщення: як відзначали свято в Укргідроенерго

07-04-2021
7 квітня колектив Укргідроенерго відзначив одне з найбільших християнських свят – Благовіщення Пресвятої Богородиці.

Благовіщення вважається одним із 12 найважливіших свят православ'я і є третім за значенням після Великодня та Різдва Христового.  У народі воно здавна вважалося «найбільшим у Бога святом»: за повір’ями, навіть сонце в цей день на радощах «грає». А ще Благовіщення завжди було жіночим святом-оберігом: в цей день дівчата і жінки зверталися з молитвами до Пресвятої Богородиці і просили щасливої ​​долі, вдалого заміжжя, добробуту в родині, здоров’я дітям та рідним.

В Укргідроенерго є свої корпоративні традиції святкування і навіть історія започаткування відзначення в колективі. Кілька років тому співробітники компанії домовилися одягти з нагоди Міжнародного жіночого дня українські вишиванки. Керівництво компанії підтримало ініціативу колективу та запропонувало колегам запровадити корпоративний День вишиванки в Товаристві, і датою відзначення було обрано одне з найшановніших свят для українців – Благовіщення. З того часу у Товаристві заснували традицію щорічно 7 квітня вбиратися у національний український одяг.

Тож цьогоріч компанія знову барвила вишиванками різних кольорів.  Прийшовши у цей день на роботу  у відомих на увесь світ автентичних елементах українського одягу, кожен співробітник продемонстрував єдність духу, шанування вікових традицій та любові до України.

Більше фото переглядайте у фотогалереї.

Пресслужба Укргідроенерго

Фотогалерея

Поділитися: