Все буде Україна!

Богдан Сухецький: «Проєкт з будівництва систем накопичення електроенергії, який реалізує Укргідроенерго, сприятиме успішній інтеграції ОЕС до ENTSO-E»

Богдан Сухецький: «Проєкт з будівництва систем накопичення електроенергії, який реалізує Укргідроенерго, сприятиме успішній інтеграції ОЕС до ENTSO-E»

16-07-2021
16 липня в столичному Конгресовому виставковому центрі “Парковий” в рамках Українського енергетичного форуму галузеві експерти, представники генеруючих підприємств та органів влади обговорили питання усунення існуючих дисбалансів на ринку, модернізації системи розподільчих електромереж, внесок України на шляху до декарбонізації, а також інші актуальні питання енергетики.

Участь у панельній дискусії «Інтеграція до європейського ринку та комерційні можливості від синхронізації з ENSTO-E» взяв заступник генерального директора Укргідроенерго з комерційної діяльності Богдан Сухецький.

Під час дискусії йшлося про організаційну адаптацію системи передачі електроенергії у відповідності до ISO моделі, вимоги та очікування від проєкту, зважаючи на модернізацію ліній електропередач та встановлення генеруючих потужностей, а також вимоги до модернізації оператора систем розподілу електроенергії. Серед іншого обговорено перспективи проєктів побудови систем накопичення енергії промислового масштабу та їх роль в процесі інтеграції Об’єднаної енергосистеми країни до ENTSO-E.  

Під час виступу заступник директора Укргідроенерго з комерційної діяльності Богдан Сухецький зупинився на технологічних аспектах проєкту з будівництва систем накопичення електроенергії, який компанія реалізовуватиме за кошти Міжнародного банку реконструкції та розвитку та Фонду чистих технологій.

«Зовсім недавно ми приступили до реалізації проєкту з будівництва систем накопичення енергії. Є рішення ради директорів Світового банку про затвердження пакету фінансування і наразі компанія готується до відповідних тендерних процедур. Проєктом передбачене встановлення таких систем на чотирьох філіях компанії: зокрема, на Каскаді Київських ГЕС і ГАЕС, Канівській, Кременчуцькій та Середньодніпровській ГЕС. Системи працюватимуть разом з гідроагрегатами станцій для досягнення вищої маневреності в контексті надання допоміжних послуг на ринку електричної енергії України, у тому числі резервів підтримання частоти і автоматичного відновлення частоти», - зазначив Богдан Сухецький.

Окрім того, заступник генерального директора з комерційної діяльності Укргідроенерго розповів про роль компанії у декарбонізації галузі, перспективні проєкти, а також технічну готовність Товариства до процесу інтеграції ОЕС в ENTSO-E.

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також:

Богдан Сухецький: «Гарантований покупець» запропонував розрахуватися перед нами протягом 5 років»

 Підсумки роботи ринку електроенергії: досягнення та недоліки

Богдан Сухецький: «Підвищення price cap на РДН – це ще один крок до стабільної роботи енергосистеми» 

 

 

 

 

Фотогалерея

Поділитися: