Все буде Україна!

Підсумки роботи ринку електроенергії: досягнення та недоліки

Підсумки роботи ринку електроенергії: досягнення та недоліки

07-07-2021
Заступник генерального директора з комерційної діяльності Укргідроенерго Богдан Сухецький взяв участь у онлайн дискусії Energy Freedom, присвяченій другій річниці функціонування в Україні нової моделі ринку електроенергії.

Під час дискусії представники урядових структур, органів влади, керівники компаній та провідні галузеві експерти обговорили питання чесної конкуренції на ринку, викривлення ціноутворення, прогнозування рівнів небалансів, а також зміни у режимі ПСО.

Підбиваючи підсумки діяльності Укргідроенерго у новій моделі ринку, заступник генерального директора зазначив, що ідея нового ринку правильна і могла б принести значну користь економіці країни, втім перекоси в його роботі зводять нанівець всі успіхи та досягнення.

«Імплементація реформи ринку електричної енергії в Україні була проведена в стислі терміни. Вже два роки і органи виконавчої влади, і регулятор, і учасники ринку вчаться працювати в нових умовах. Якщо ринок ініціювався для того, щоб створити неймовірну кількість боргів, перекосів і дати заробити певній фінансовій групі, тоді ми вважаємо, що ринок відбувся. Саме визначення «ринок» передбачає конкуренцію гравців у рівних умовах, але Укргідроенерго разом з Енергоатомом бігають з гирями на ногах, закриваючи проблеми, які зараз існують в енергетиці, - зазначає Богдан Сухецький і підкреслює, - наразі на ринку маємо купу боргів, непрогнозовані ціни, непередбачувані обмеження… Ми заходили в неготовий механізм ринку, так в ньому і працюємо».

На думку заступника генерального директора Укргідроенерго виправити ситуацію допоможе  чітка стратегія та узгоджені кроки на усіх рівнях влади, оскільки діалоги між учасниками енергетичного сектору не мають значного ефекту. 

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також: 

Гідроенергетики обмінялись досвідом щодо роботи ринку електроенергії у рамках конференції Carpathian Oil & Gas Conference

В Укргідроенерго підбили підсумки комерційної діяльності компанії у новому ринку електроенергії 

Зміни механізму PSO: Укргідроенерго отримає збиток у 2,3 млрд грн

Фотогалерея

Поділитися: