Все буде Україна!

Будівництво ГЕС Субансірі в Індії виходить на фінішну пряму

Будівництво ГЕС Субансірі в Індії виходить на фінішну пряму

14-07-2023
Значним проривом для проєкту Субансірі потужністю 2000 МВт в Індії стало успішне завершення будівництва верхнього рівня греблі заввишки 210 м. Цей етап знаменує собою великий крок на шляху до завершення проєкту.

Як повідомляє Waterpowermagazine, девелопер проєкту, компанія NHPC Limited, розпочала будівельні роботи у січні 2005 року. Однак через протести місцевих зацікавлених сторін будівництво було призупинено з грудня 2011 року до жовтня 2019 року. Вирішення правових питань відкрило шлях до відновлення робіт 15 жовтня 2019 року. Наразі будівництво критично важливих компонентів, таких як гребля, електростанція та гідротехнічні споруди, просувається швидкими темпами, наближаючи проєкт до завершення.

Будівництво верхнього рівня греблі є важливою віхою для станції. З огляду на те, що вже виконано понад 90% від загального обсягу робіт, ця віха підкреслює значний прогрес проєкту. Невдовзі буде завершено решту робіт на радіальних затворах, що дозволить розпочати виробництво електроенергії до кінця 2023-24 фінансового року.

Очікується, що після завершення будівництва ГЕС Субансірі вироблятиме приблизно 7500 млн одиниць електроенергії на рік.

Пресслужба Укргідроенерго

Фото: Тhe Рrobe

Поділитися: