Все буде Україна!

«Чиста» енергія - енергія майбутнього

«Чиста» енергія - енергія майбутнього

18-10-2022
12:00
Забезпечення доступу до недорогих, сучасних і відновлюваних джерел енергії не тільки підвищить енергетичну безпеку в світі, але й дозволить утримати стрімке глобальне потепління.
Про це йдеться в новому звіті Всесвітньої метеорологічної організації (ВМО). Його автори вважають, що для запобігання негативних наслідків зміни клімату вироблення електроенергії з чистих джерел енергії в наступні вісім років необхідно подвоїти.

87 % світової електроенергії, що виробляється тепловими, атомними та гідроелектростанціями, безпосередньо залежать від наявності води. Зокрема, 33 % теплоелектростанцій, робота яких залежить від наявності прісної води для охолодження, перебувають у районах із високим рівнем її дефіциту. Це також стосується 15 % існуючих атомних електростанцій, частка яких, як очікується, зросте до 25 % у найближчі 20 років. 11% світових потужностей гідроелектростанцій також розташовані у районах із високим рівнем дефіциту води.

Фахівці підкреслюють і величезні можливості зелених електромереж, як дієвого механізму для боротьби зі зміною клімату, покращення якості повітря, збереження водних ресурсів, захисту навколишнього середовища, створення робочих місць і забезпечення кращого майбутнього для всіх нас.

«Нам терміново потрібно відреагувати на зростаючий вплив зміни клімату на енергетичні системи, якщо ми хочемо зберегти енергетичну безпеку, одночасно прискоривши перехід до нульового енергоспоживання. Це потребує довгострокового планування та сміливих політичних дій для стимулювання інвестицій, які, у свою чергу, мають підкріплюватися даними про погоду та клімат», – зазначив Фатіх Біроль, виконавчий директор Міжнародного енергетичного агентства.

Цьогорічна доповідь ВМО про стан клімату не випадково присвячена енергетиці, оскільки саме вона є одним із основних аспектів сталого розвитку та оздоровлення планети.

Наша компанія також не стоїть осторонь світових тенденцій.  Для Укргідроенерго, серед основних аспектів діяльності, спрямованих на екологічну безпеку виробництва - вдосконалення технологічного обладнання на станціях. Взятий курс на масштабну реконструкцію, якого компанія послідовно дотримується упродовж багатьох років, зокрема, переслідує й природоохоронну мету. У процесі модернізації гідроагрегатів досягається підвищення герметичності маслонаповненого обладнання, що, в свою чергу, запобігає потраплянню олив у річки та сприяє покращенню екологічної ситуації у місцях присутності компанії.

Докладніше читайте тут

Фото: Pixabay

Інформація про діяльність компанії на офіційних сторінках в соціальних мережах FacebookTelegramTwitter.

 

Поділитися: