Все буде Україна!

Делегація Укргідроенерго відвідала Париж з робочим візитом

Делегація Укргідроенерго відвідала Париж з робочим візитом

29-10-2017
На запрошення компанії EDF з 23 по 25 жовтня 2017 року відбулась робоча зустріч з представниками Компанії EDF та EDF TRADING. В ході зустрічі були обговорені заходи щодо організації роботи ринку електричної енергії

ПрАТ «Укргідроенерго» представляли головний інженер  Рассовський В. Л., директор департаменту стратегічного розвитку та планування реалізації проектів Литвиненко Ю. В. та заступник директора департаменту фінансів Нортенко В. А.

Компанію EDF на зустрічі представляв директор з розвитку Christophe ESPERT, компанію EDF TRADING – генеральний директор Barrie McCloskey, компанію SVP Origination Dr. Martin Kreuzberg. Від ДП НАЕК «Енергоатом» у зустрічі брали участь: віце-президент Айсін А. А., директор центру з впровадження нової моделі ринку Бедін С. В., співробітник центру з впровадження нової моделі ринку Сутченко Р.В.

Зображення

В процесі робочої наради іноземні колеги розповіли про досвід роботи Компанії EDF, яка експлуатує атомні енергоблоки, гідроелектростанції та теплові електростанції, в умовах лібералізованого ринку електричної енергії Франції. Компанія EDF має більше 20 років досвіду роботи на лібералізованому ринку електричної енергії і за цей час пройшла значний шлях в побудові самого ринку, створення організаційної структури ефективної продажі електричної енергії, розробки програмних продуктів. Значна частина зустрічі була приділена організації продажу електричної енергії споживачам, як по прямим договорам, так і через трейдингову Компанію EDFT.

Зображення

Представники Компанії EDFT поділились і практичними аспектами роботи на ринку електричної енергії в різних його сегментах (внутрішньодобовий ринок, ринок «на добу вперед», ринок допоміжних послуг, балансуючий ринок), було презентовано  механізм продажу електричної енергії через брокерів з використанням електронних  торгів.

Значна увага була приділена обговоренню бізнес-процесів по продажу електричної енергії, показано зв’язок структурних підрозділів генеруючої компанії EDF зі структурними підрозділами трейдингової Компанії EDFT. Представлені функції структурного підрозділу DOT генеруючої компанії EDF по плануванню та оперативному управлінню виробництвом електричної енергії різними типами генерації (атомні електростанції, гідроелектростанції, теплові станції) на протязі доби в залежності від фактичного попиту на електричну енергію. Надана інформація про функції  підрозділів EDFT по формуванню стратегії продажу електричної енергії, визначенню ефективності продаж, ризикам недоотримання доходів, відповідальності працівників трейдінгових підрозділів,  як у Франції так і за її межами за прийняття рішення щодо продажу певних обсягів електричної енергії по даній ціні, загальній чисельності трейдінгових підрозділів EDFT.

Отримана інформація буде використана при реалізації в ПрАТ «Укргідроенерго» заходів щодо організації роботи в ринку електричної енергії та формуванні в Товаристві комерційного підрозділу у відповідності до нової організаційної структури.

 

Поділитися: