Все буде Україна!

Делегація зі Словаччини відвідала Дністровську ГАЕС

Делегація зі Словаччини відвідала Дністровську ГАЕС

10-07-2017
9 липня директор філії «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС» Василь Субота провів зустріч-знайомство делегації із Словаччини з Дністровською ГАЕС та спільно з ними взяв участь в урочистостях з нагоди відзначення Дня міста Новодністровська.

44-та річниця Новодністровська розпочалася «Дністер-фестом», участь у відкритті якого взяли: директор філії «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС», директор Міжнародної асоціації «Словацько-українська культурна спільнота (FEMAN)», уповноважений заступник голови м. Кошице з розвитку транскордонної співпраці з Україною, виконавчий директор Карпатського єврорегіону (Польща, Україна, Угорщина, Румунія, Словаччина) головний організатор програми «Дні України в Кошице», міжнародний посол міста Новодністровськ у країнах центральної Європи та депутати Гельницької міської ради.

У рамках візиту делегати зі Словаччини відвідали одну з найбільших у світі гідроакумулюючих електростанцій - Дністровську. Екскурсія станцією розпочалася оглядом панорами  нижнього  майданчику  Дністровської  ГАЕС та нижнього водосховища. У приміщеннях станції делегати побували у машинній залі,  на пульті управління, а також оглянули гідроагрегати.

Довідка: Дністровська ГАЕС – є невід’ємною складовою частиною енергетичної стратегії держави до 2030 року. Згідно з початковим проектом, Дністровська ГАЕС має складатися із 7-ми гідроагрегатів загальною потужністю 2268 МВт в генераторному режимі та 2947 у насосному. Унікальність станції полягає в тому, що вона працює в режимі «насос – турбіна» та дозволяє використовувати акумульовану в нічний час енергію для виробництва електроенергії під час пікових навантажень на мережу. 

 

Поділитися: