Все буде Україна!

День вишиванки: як відзначали свято гідроенергетики в усіх куточках України

День вишиванки: як відзначали свято гідроенергетики в усіх куточках України

17-05-2018
Цьогоріч, 17 травня, українці та прихильники України по усьому світу відзначали Всесвітній день вишиванки особливо урочисто. Колектив ПрАТ «Укргідроенерго» долучився до святкування в усіх куточках України.

Так в Києві, в апараті управління, свято відзначали цілими родинами енергетиків. Напередодні Дня вишиванки в компанії було організовано виставку вишитих робіт «Дивосвіт вишивки».

Творчі роботи родин енергетиків експонувалися з 14 травня. На виставці були представлені роботи різних видів: вишиті рушники, сорочки, картини, скатертини, серветки, оздоблення українським орнаментом жіночих сумок та ін. А у День вишиванки усі учасники отримали заохочувальні призи.

Чимало працівників компанії цього дня долучилися до всеукраїнської акції «Прийди на роботу у вишиванці».

Прийшовши у цей день на роботу у відомих на увесь світ автентичних елементах українського одягу, кожен співробітник продемонстрував  єдність духу, патріотизму,  любові до України та шанування народних традицій.

Також, з нагоди святкування, у соціальній мережі Facebook пройшов флешмоб Укргідроенерго «Селфі у вишиванці», учасники якого мали викласти свою світлину у вишиванці під дописом на офіційній сторінці компанії або на власній сторінці, поставивши хештег #Деньвишиванки_Укргідроенерго.

Крім того, з нагоди свята для працівників апарату управління та членів їх родин відбулися творчі майстер-класи «Лялька-мотанка» та «Вузлова лялька».

Запрошена майстриня розповідала присутнім про старовинні українські обряди, побутові звичаї українців та навчила створювати своїми руками не просто дитячу іграшку, а могутній оберіг для усієї родини.

Варто зазначити, що заходи проходили в межах впровадження стратегії корпортивно-соціальної відповідальності ПрАТ «Укргідроенерго».

Не менш урочисто відзначали енергетики День вишиванки і в інших куточках України. Так на запрошення Новокаховської міської ради колектив філії «Каховська ГЕС ім. П.С. Непорожнього» взяв участь у патріотичному культурно-мистецькому заході «Вишиванка єднає світ».

Під час заходу відбулось колективне виконання гімну України та хода за участю учнівських, комунальних та виробничих колективів міста до пам`ятника Т.Г.Шевченка з покладанням квітів.

На філії «Дирекція з будівництва Дністровської ГАЕС» відбулася урочиста фотосесія колективу з нагоди святкування.

Яскраві фотосесії відбулися також на філіях "Каскад Київських ГЕС та ГАЕС" та "Дністровська ГЕС".

Українська вишиванка — це те, без чого важко уявити українську культуру, побут і історію... Кольоровими нитками вона вплетена у наші традиції. І найважливіше те, що українська вишиванка, маючи вікову історію, не втратила своєї популярності і до сьогодні. Більше того, нині можна з впевненістю говорити про відродження українських традицій у сучасній інтерпретації. Тож шануймо традиції нашого народу!

Більше фото у галереї.

Поділитися: