Все буде Україна!

Денис Шмигаль: «Укргідроенерго, розвиваючи технології зберігання енергії, сприяє гармонійному розвитку зеленої енергетики в Україні»

Денис Шмигаль: «Укргідроенерго, розвиваючи технології зберігання енергії, сприяє гармонійному розвитку зеленої енергетики в Україні»

14-07-2021
Одним з головних світових трендів в контексті трансформації енергетичної галузі та «зеленого транзиту» є перехід до відновлювальних джерел енергетики. Про це під час виступу на XII Міжнародному українському енергетичному форумі заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

За словами очільника Уряду, в Україні частка відновлювальних джерел енергії разом із гідрогенеруючими потужностями складає 12%. Для порівняння, в ЄС до 2030 року доля ВДЕ повинна досягти приблизно третини.

Прем’єр-міністр зауважив, що Україна перебуває на шляху цих змін, і Кабмін всіляко сприятиме розвитку галузі.

«Уряд та профільне міністерство працює над тим, аби розвиток зеленої енергетики в Україні був гармонійним та справедливим. Це стосується і запуску «зелених» аукціонів, і питання балансування енергосистеми і розвитку технологій зберігання енергії», — зазначив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр додав, що Укренерго, Укргідроенерго та приватні енергетичні компанії працюють у цій площині, і Уряд розраховує побачити позитивні результати таких технологій найближчими роками.

За матеріалами Кабінету Міністрів України

Читайте також:

Кабмін ухвалив рішення про реалізацію проєкту «Встановлення гібридних систем з виробництва електроенергії в Укргідроенерго» 

До 2030 року Кабмін планує залучити в енергетичну галузь 50 млрд доларів 

Кабмін затвердив фінансовий план Укргідроенерго на 2021 рік 

Поділитися: