Все буде Україна!

Диктант єдності: коли слова об’єднують

Диктант єдності: коли слова об’єднують

09-11-2022
У День української писемності й мови відбувся Всеукраїнський Радіодиктант національної єдності-2022. До написання долучилися і співробітники Укргідроенерго, зокрема, комерційні підрозділи.

«Для нашого колективу дуже важливо підтримувати український дух єднання, наші традиції та культуру. Ми самобутня нація», - зазначає заступник генерального директора з комерційної діяльності Богдан Сухецький.

Цьогоріч, у День української писемності та мови, представники комерційних підрозділів також вирішили взяти участь у написанні Радіодиктанту єдності, щоб не тільки перевірити свої знання, а й доєднатися до масштабного та важливого.

Сьогодні вивчати українську – це перемагати ворога, говорити українською – це утверджувати Україну в своєму домі».

Учасники зізнаються, що складність диктанту полягала не в граматиці, а в риторичному запитанні «а що далі?», але всі переконані в одному, далі – тільки перемога.

«Це мій не перший диктант. Перший я писав кілька років тому. Ось тоді дуже хвилювався. А цього разу почувався впевнено. Хоч і тема дуже щемлива для кожного українця», - ділиться враженнями провідний юрисконсульт Віктор Карач.

«Диктант — це як традиція. Вирішили долучитися, бо завжди за ті ідеї, які підтримують імідж української мови. Зараз такі часи, коли сумісні заходи є дуже важливими, вони об’єднують нас. Мені дуже приємно, що всі колеги свідомо переходять на українську», - зазначила Вікторія Хижняк, провідний економіст відділу договірної роботи з учасниками ринку.

Попри повітряні тривоги на станціях компанії гідроенергетики також знайшли змогу перевірити свої знання.

У спогади про рідний дім в атмосфері всеукраїнського диктанту єдності поринули й інженери групи землеустрою Дністровської ГАЕС Руслана Пилипець та Крістіна Голенок, з цікавістю дослухаючись до голосу улюбленої актриси Ади Роговцевої, водночас довіривши себе власній скарбниці набутих знань з рідної мови.

Пресслужба Укргідроенерго

 

Фотогалерея

Поділитися: