Все буде Україна!

ДніпроГЕС: ремонтні роботи на автодорожньому переїзді

ДніпроГЕС: ремонтні роботи на автодорожньому переїзді

16-09-2022
Для забезпечення надійної експлуатації переїзду спеціалісти Дніпровської ГЕС щоденно слідкують за його технічним станом та виконують належні експлуатаційні та ремонтні роботи. Для безпечного й комфортного руху автомобілістів та громадського транспорту заплановано черговий етап таких робіт.

Нагадаємо, 14 жовтня 2019 року у Запоріжжі було завершено ремонт проїжджої частини мостового переходу через греблю, який тривав упродовж серпня-жовтня 2019 року. За час ремонту було знято все асфальтобетонне покриття на мостовому переході, укріплені бетонні та металеві конструкції, посилені плити з виявленою поздовжньою тріщиною. В 2022 році планувався початок повномасштабної реконструкції з перекриттям руху греблею ДніпроГЕС. Однак, в зв’язку з триваючою воєнною агресією рф комплексну реконструкцію греблі довелось відкласти до закінчення воєнних дій.

Разом з тим, необхідно здійснити поточний ремонт сталезалізобетонних прогонових будов автодорожнього переїзду (будувався у 1932 році – ред.) по водозливній греблі Дніпровської ГЕС. Роботи розпочнуться вже в вересні, а завершити їх планується до кінця поточного року. Схему організації дорожнього руху наразі погоджено із Управлінням патрульної поліції в Запорізькій області. 

Звертаємо увагу водіїв, що дотримання вагового та швидкісного режимів є необхідною умовою для подальшої безпечної експлуатації автодорожнього переїзду та безпосередньо гідротехнічних споруд Дніпровської ГЕС.

Пресслужба Дніпровської ГЕС

Поділитися: