Все буде Україна!

До Дня соборності України у Канівському ліцеї №1 відкрили куточок воїнів АТО

До Дня соборності України у Канівському ліцеї №1 відкрили куточок воїнів АТО

28-01-2019
23 випускники Канівської школи №1 (нині ліцей №1 ім. Т.Г. Шевченка) - учасники АТО. Вони захищали й продовжують захищати Україну від агресора на сході держави. Аби віддати шану кожному з них, педагоги організували в школі куточок воїнів АТО.

Витрати по виготовленню табличок із іменами і портретами бійців взяли на себе партнери - філія «Канівська ГЕС» ПрАТ "Укргідроенерго".

На урочисту лінійку, присвячену 100-річчю Акту злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки, під час якої презентували куточок воїнів АТО, прибув директор Канівської ГЕС Василь Гринь. Учні разом із вчителем історії Віктором Сліпченком розповіли присутнім про цей день та його значення в історії України, згадали тих, хто в різні часи ставав на захист соборної держави.

«Серед борців за цілісність України є й наші сучасники - 23 випускники нашої школи, - розповів Віктор Сліпченко. - Їх портрети відтепер можна побачити в куточку, присвяченому воїнам АТО». 

До речі, обидва сини директорки школи Світлани Гриб - Андрій та Дмитро, також у свій час закінчили цю школу та були учасниками АТО. 

Педагоги й учні щиро подякували Василю Гриню за допомогу, що її надали працівники Канівської ГЕС для створення куточка.

«Канівська ГЕС та ПрАТ «Укргідроенерго» вважають своїм обов'язком шанувати воїнів, котрі захищали й продовжують захищати Україну від агресора, - сказав Василь Гринь. - Уже три роки поспіль ПрАТ «Укргідроенерго» стає головним партнером щорічного молодіжного футбольного турніру пам'яті загиблих воїнів АТО, що проводиться в Каневі. На мою думку, ми маємо шанувати не тільки пам'ять загиблих воїнів, а й бути вдячними нашим живим захисникам. Саме тому ми з радістю взялися допомогти в організації куточка воїнів АТО в Канівському ліцеї №1 ім. Т.Г.Шевченка. Завдяки хлопцям, випускникам цієї школи та багатьох інших шкіл України, ми всі маємо можливість жити, вчитися і працювати в мирі, будувати плани на майбутнє і пам’ятати своїх захисників».

Марія Гламаздіна

Фотогалерея

Поділитися: