Все буде Україна!

До Укргідроенерго завітали щедрувальники!

До Укргідроенерго завітали щедрувальники!

14-01-2021
В Україні за давнім звичаєм 13 та 14 січня відзначають народні свята – Маланки (Щедрий вечір) та Василя (старий Новий рік).

За християнським календарем, 13 січня – день преподобної Меланії. У цей день, за традицією, щедрувальники ходять від хати до хати, бажаючи господарям щедрого вечора, доброго здоров’я та добробуту в новому році. Вважається, що  щедрівки стають своєрідним захистом будинку і його господарів. А вже наступного дня, 14 січня, на Василя від самого ранку починають посівати. Зазвичай це роблять хлопці. Рано вранці вони ходять по домівках, співають посівальні пісні й щедро розсипають зерно для того, щоб наступний рік був урожайним і багатим.

Тож за українським традиціями і до Укргідроенерго 14 січня завітали гості - настоятель Собору Вишгородської Богородиці Української Греко-Католицької Церкви, протоієрей Тарас Валах з хором. Щедрували та бажали колективу найбільшої гідрогенеруючої компанії України процвітання, здоров’я та Божої ласки.

«Багато хто каже, що минулий рік бук не простий, але ми, як добрі християни маємо казати по-іншому: Минулий рік нас багато чого навчив. Навчив цінувати. Усмішки… як довго ми не можемо побачити усмішок один одного. Обійми… як ми не  можемо повноцінно обійматися. Так само зустрічі, гостювання. Скільки речей, які здавалися звичайними – стали для нас цінними. В такий спосіб Господь показує нам, що прості речі є так само його даром, і ми маємо навчитися це цінувати. В сьогоднішній день я зичу вам, щоб ви мали нагоду протягом року цінувати як і великі, масштабні речі, які здійснює ваша компанія і з того користь має ціла Україна, так само щоб і цінували ці найпростіші речі. І ще одна цінність, яку нам відкрив минулий рік, за яку ми так само дякуємо Богові – ми маємо нагоду подивитися в очі один одному. Я бажаю, щоб протягом цього року ми мали нагоду сміливо і вільно дивитись один одному в очі. І щоб наші очі випромінювали радість, мир і спокій. Хай Господь благорожденний, що прийшов спасти весь світ, дасть вам вік благословенний і прожити многа літ», - побажав протоієрей Тарас Валах.

За гарною українською традицією парубки, які завітали до компанії на святкування Василя, також засівали, вітаючи гідроенергетиків з Новим роком.

В свою чергу генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота зазначив, що важливо підтримувати українські традиції і продовжувати їх нести з ріку в рік:

«Я дуже вдячний, що традицію, яку ми започаткували більше 5 років тому, ми продовжуємо. Якщо є традиція і є віра - ми здолаємо будь-які перепони і впораємося з усіма викликами. Найцінніше – це віра в Бога. Якщо ми будемо вірити і підтримувати традиції - ми переможемо усі негаразди. Ми повинні завжди пам’ятати, що любов до Бога у серці кожного з нас має бути першочерговою. І якщо ми житимемо по заповідям Божим, то звичайно ми досягнемо і в державі в цілому, і в компанії зокрема, великих звитяг».

Пресслужба Укргідроенерго

Читайте також:

В Укргідроенерго відзначили професійне свято – День енергетика!

Фотогалерея

Поділитися: