Все буде Україна!

Фахівці Укргідроенерго обговорили процес екотрансформації в Україні

Фахівці Укргідроенерго обговорили процес екотрансформації в Україні

29-10-2019
25 жовтня у Києві відбувся брифінг «ЕКОТРАНСФОРМАЦІЯ-2019: як час реформ вплине на екологізацію підприємств в Україні».

Участь у заході взяли представники органів виконавчої влади, фахівці у галузі екології, спеціалісти екологічних консалтингових компаній, науковці, інвестори «зелених» проєктів, представники громадських організацій і фахівці Укргідроенерго.

«Змінюємо змінюючись», - такий головний меседж щорічного брифінгу. За словами організаторів захід покликаний сприяти формуванню нової системи цінностей, підтримувати лідерів бізнес-спільноти, які формують справжні національні цінності, зокрема  повагу до своєї землі, піклування про її збереження і процвітання.

Брифінг відкрив заступник міністра енергетики та захисту довкілля Олексій Рябчин, який наголосив, що енергоефективні технології та «чисті» джерела енергії є дієвими інструментами, які допомагають промисловості оптимізувати енергоспоживання, скоротити шкідливі викиди та підвищити конкурентоздатність.

Під час брифінгу учасники торкалися питань виконання природоохоронних зобов’язань на рівні держави, перспектив імплементації директив, декарбонізації енергетики та майбутнього сфери екомодернізації промисловості в Україні. Окрім того, були представлені результати екологічних проєктів та ініціатив, які реалізувалися протягом 2019 року та продовжують реалізовувати підприємства в Україні.

Під час виступу провідний фахівець з питань екології Укргідроенерго Оксана Гуляєва розповіла про підходи до організації екологічних аспектів виробничої діяльності через призму сталого розвитку, інтеграцію їх в стратегію корпоративної соціальної відповідальності найбільшої гідрогенеруючої компанії України:

 «Укргідроенерго переймається сучасним екологічним станом річок та досліджує можливості його покращення шляхом аерації на гідроагрегатах ГЕС. Перший етап завершився успішними випробуваннями на Каховській ГЕС та наразі ми розглядаємо наступні кроки для подальшої реалізації проєкту».

 

Фото ECOBUSINESS Group 

Прес-служба Укргідроенерго

Фотогалерея

Поділитися: