Все буде Україна!

Фахівці Укргідроенерго поділились досвідом як екологізують виробництво

Фахівці Укргідроенерго поділились досвідом як екологізують виробництво

12-11-2019
7 листопада представники Укргідроенерго взяли участь у щорічній стратегічній конференції «ЕКОлогічний діагноз та рецепт оздоровлення для бізнесу в Україні: шукаємо рішення».

Організаторами заходу виступили Професійна асоціація екологів України та журнал “ECOBUSINESS.екологія підприємства”

«Наші експерти добре знають, що в першу чергу цікавить менеджерів природоохоронної діяльності підприємств, які основні проблеми і питання виникають у них. Виходячи з цього, формується захід, який зможе допомогти фахівцям у вирішенні актуальних проблем, а також дасть можливість поспілкуватися з людьми, найбільш обізнаними в даних питаннях!», - зауважили в оргкомітеті конференції.

На початку заходу у вступному слові  голова комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування Олег Бондаренко наголосив на очікуваних великих змінах законодавства щодо природокористування і необхідності співпраці всіх учасників.

Під час конференції учасники торкалися питань головних викликів природоохоронної сфери та реформ, яких слід очікувати вже у 2020 році. Багато спілкувалися на теми формування екологічної свідомості та ролі громадських організацій у формуванні в суспільстві екологічних цінностей і засад сталого споживання та виробництва. Чимало обговорювали і питання «Як екологізувати виробництва?», зокрема головні проблеми та виклики, котрі наразі стоять перед підприємствами. Однією із панелей, яка отримала чимало відгуків та зацікавлення стала «Гострі хвороби довкілля в Україні: як підприємства впливають на зміни. Рецепт оздоровлення», під час якої точилися обговорення щодо протидії зміни клімату. Серед доповідачів були і представники найбільшої гідрогенеруючої компанії України – Укргідроенерго. Доповідь фахівця компанії Сергія Кучера “Промислові випробування можливості впровадження аерації води на ГЕС Дніпровського каскаду” викликала жваве обговорення в кулуарах, оскільки у зв'язку із кліматичними змінами ця проблема стала актуальною не тільки для річки Дніпро, але і для її приток, де працюють об'єкти малої гідроенергетики.

Екологічна конференція стала майданчиком для обговорення та обміну досвідом між  фахівцями екологічних служб підприємств-природокористувачів з усіх регіонів України, представників профільних Міністерств і відомств, експертів наукових організацій та розробників нормативної екологічної документації.

Прес-служба Укргідроенерго

Фото: ECOBUSINESS 

Фотогалерея

Поділитися: