Все буде Україна!

Фахівці Укргідроенерго взяли участь у екоконференції

Фахівці Укргідроенерго взяли участь у екоконференції

04-10-2019
4 жовтня в Києві відбулась конференція проєкту "Екосистемний підхід до гідроенергетики: сприяння реалізації європейських вимог до розвитку гідроенергетики у країнах Східного партнерства".

Участь у заході взяли представники екологічних громадських організацій України, Молдови, Вірменії, Азербайджану, Словаччини, міжнародні експерти та представники Укргідроенерго. Організатором заходу виступив Національний екологічний центр України за підтримки Європейського союзу та Форуму Громадського Східного Партнерства.

Під час конференції учасники обмінювалися найкращими практиками з управління водними ресурсами та транскордонного співробітництва, зокрема обговорювали стан впровадження екосистемного підходу в Україні, Молдові, Вірменії та Азербайджані, проблемні питання та пропозиції щодо сприяння його впровадження в практику, а також особливості застосування для транскордонних басейнів на прикладі р. Дністер.

Однією з основних тем, обговорених на конференції, стала «недооціненність екосистемних послуг», що надають річки та необхідність в об'єктах гідроенергетики та оцінки кожного аспекту впливу вже на етапі підготовки проєкту.

ПрАТ “Укргідроенерго” є одним з основних водокористувачів в системі водогосподарського комплексу України і здійснює свою діяльність на головних річках країни - Дніпро та Дністер. Це накладає на Товариство велику відповідальність у використанні водних ресурсів та зобов’язання приділяти значну увагу питанням охорони довкілля. Відтак, під час конференції фахівці компанії мали змогу подискутувати щодо оцінки впливу об’єктів гідроенергетики на довкілля, адже на сьогодні ця тема є досить актуальною у зв’язку із перспективними планами будівництва нових гідроелектростанцій.

Довідка:

Метою проекту «Екосистемний підхід до гідроенергетики: сприяння виконанню європейських вимог до розвитку до розвитку гідроенергетики в країнах Східного партнерства» є сприяння реалізації процедур СЕО і ОВД, передбачених горизонтальними директивами ЄС та відповідними конвенціями, сторонами яких є держави Східного партнерства, для обґрунтованої можливості реалізації планів, програм і проєктів в області гідроенергетики, просування екосистемного підходу до розвитку гідроенергетики і комплексного управління водними ресурсами.

Проєкт реалізується через схему Регрантінгу-2019 Форуму громадянського суспільства Східного партнерства за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках підтримки громадянського суспільства у регіоні.

Прес-служба Укргідроенерго

Фотогалерея

Поділитися: