Все буде Україна!

Фахівці Укргідроенерго взяли участь у Національному діалозі з водної політики

Фахівці Укргідроенерго взяли участь у Національному діалозі з водної політики

29-11-2017
28 листопада за ініціативи Міністерства екології та природних ресурсів та в рамках Водної ініціативи Європейського союзу для Східного партнерства (EUWI+) відбувся Національний діалог з водної політики, участь у якому взяли представники ПрАТ «Укргідроенерго».

Зустріч була присвячена підходам до реформування «водної» галузі, впровадженню інтегрованого управління водними ресурсами за басейновим принципом та положеннями Водної Рамкової Директиви ЄС.

У зустрічі взяли участь заступник Міністра екології та природних ресурсів з питань європейської інтеграції Микола Кузьо, представники Єврокомісії та Делегації ЄС у Києві, а також представники органів виконавчої влади України, міжнародних організацій та проектів, водогосподарських установ, неурядових організацій та науковці.

Під час виступів та дискусій основний акцент ставився на розробці планів управління річковими басейнами, реформуванні системи моніторингу вод в Україні, питній воді та санітарії, а також імплементації Нітратної Директиви.

«Слід зазначити, що залучення гідроенергетичних компаній, зокрема Укргідроенерго, у Національний діалог є надзвичайно необхідним. Наприклад, при розробці планів управління європейських річкових басейнів, гідроенергетиці виокремлюють у документі розділ, де визначають чіткі впливи на гідрологічний режим, седиментаційні процеси та міграцію гідробіонтів. Гідроелектростанції розглядають як інструмент управління станом навколишнього середовища, ефективного розподілу водних ресурсів, а також забезпечення збалансованого водокористування, особливо під час дефіциту прісної води, ‒ зауважує провідний фахівець з питань екології ПрАТ «Укргідроенерго», кандидат географічних наук Оксана Гуляєва. ‒ Конкретними прикладами вирішення задач в цьому напрямку є розробка режиму екологічного стоку, обмеження швидкості спрацювання рівня води водосховища з метою запобігання нанесення шкоди землям прибережної території та біотичним компонентам водних екосистем. Важливим аспектом є інтеграція стратегій розвитку гідроенергетики».

Поділитися: