Все буде Україна!

Фахівці Укргідроенерго взяли участь у роботі міжнародного гідроенергетичного симпозіуму

Фахівці Укргідроенерго взяли участь у роботі міжнародного гідроенергетичного симпозіуму

07-10-2019
Фахівці Укргідроенерго взяли участь у роботі 11 симпозіуму європейського клубу ICOLD (11th ICOLD European Club Symposium), який з 2 по 4 жовтня відбувся на грецькому острові Крит. Тема цьогорічного заходу - «Майбутнє дамб у Європі: перспективи та виклики в умовах зміни середовища».

Основна увага учасників сипозіуму була прикута до проблематики глобального потепління та змін клімату у світі, а також впливу цих явищ на гідроенергетичну галузь. В рамках форуму відбулася низка лекцій та дискусій щодо впливу змін клімату на греблі та водосховища у Північній Європі, взаємозв’язку між накопичувальною та пропускною здатністю водосховищ під впливом різних кліматичних сценаріїв, зменшення ризику посухи для гребель.

На семінарі серед іншого йшлося про досягнення в галузі будівництва гребель, їхню безпеку та управління ризиками, успіхи та проблеми у впровадженні Європейської водної рамкової директиви, а також про цифрові методи та інструментальне вивчення в оцінці безпеки гребель.

Також фахівці з гідроенергетики обговорили проблеми адаптації гребель до законодавства та енергетичних потреб, інноваційні підходи у проектуванні та будівництві гребель, а також важливість розвитку гідроенергетики для транзиту електроенергії в Європі.

В рамках сипозіуму відбувся технічний візит учасників заходу на критські греблі Valsamiotis та Potamon, де вони ознайомилися з особливістю роботи гідротехнічних споруд.

Нагадаємо, що наступний форум, присвячений проблемам безпеки експлуатації гребель, який організовує ICOLD, відбудеться у квітні 2020 року в м. Нью-Делі (Індія).

Прес-служба Укргідроенерго


 

Фотогалерея

Поділитися: