Все буде Україна!

Гідроенергетики очистили береги Дніпра від сміття

Гідроенергетики очистили береги Дніпра від сміття

23-09-2019
21 вересня гідроенергетики долучилися до святкування Міжнародного дня чистих берегів. Це свято в Україні вже других рік поспіль проходить на узбережжях річок і водосховищ з гаслом «Я прибрав, твоя черга». Організаторами акції виступили Державне агентство водних ресурсів України, регіональний проєкт ЄС «Водна ініціатива плюс» (ЕUWI+) та Представництво ЄС в Україні.

Свято, яке відбулося на Оболонській набережній, відкривали посол ЄС в Україні Матті Маасікас, заступник міністра енергетики та захисту довкілля України Микола Кузьо й голова Держводагенства Ірина Овчаренко.  

Відкриваючи свято, голова Державного агентства водних ресурсів Ірина Овчаренко презентувала стильний декор «Модна еколавка», яку виготовили з 72 кг переробленого пластику, зібраного  з початку поточного року.

«Цим прикладом хочемо показати, що пластик можна збирати, віддавати на переробку і з нього потім виходять не тільки гарні, а й корисні речі. Ми всі відповідальні за стан наших річок, і за навколишнє середовище в цілому. Отже, маємо навчитися виконувати елементарні правила, такі як прибирання сміття після себе, його сортування, використання безфосфатних миючих засобів, ощадливого використання води у побуті», - зазначила очільниця Держводагентства.

В свою чергу посол ЄС в Україні Матті Маасікас наголосив на необхідності залучення широких кіл громадськості до прибирання територій.

«Ніхто інший, як самі мешканці міста, не може прибрати власну домівку. Пластикові відходи – основа стратегії ЄС для забезпечення чистоти планети», - зауважив він.

Прибирати столичну водойму долучилися співробітники Укргідроенерго, волонтери, громадські активісти, студенти та небайдужі кияни. Загалом участь у екологічній акції взяли близько 200 осіб. Спільними зусиллями берег очистили від 800 кг сміття.

На завершення свята найактивніші учасники отримали у подарунок від організаторів екоторбинки.

Прес-служба Укргідроенерго

Фото: Державне агентство водних ресурсів України

Фотогалерея

Поділитися: