Все буде Україна!

Гідроенергетика США: держава проінвестує у галузь $38 млн

Гідроенергетика США: держава проінвестує у галузь $38 млн

16-10-2023
Адміністрація Президента відповідно до амбітної програми "Інвестиції в Америку", оголосила про інвестиції у розмірі понад 38 мільйонів доларів для зміцнення гідроенергетичних об'єктів по всій території США. Ця знакова ініціатива знаменує собою наймасштабнішу на сьогоднішній день інвестицію у виробництво електроенергії в країні, спрямовану на розширення доступу до екологічно чистої електроенергії.

Як повідомляє Waterpowermagazine, відповідно до положень Двопартійного закону про інфраструктуру, Міністерство енергетики США оголосило, що 66 гідроенергетичних об'єктів, розташованих по всій країні, отримають стимулюючі виплати, прив'язані до обсягів електроенергії, яку вони виробляють і продають.

Ці виплати спрямовані на підтримку виробництва та розподілу електроенергії з води, особливо в районах з недостатнім рівнем електропостачання. Цей фінансовий стимул є найбільш значним зобов'язанням Міністерства енергетики щодо гідроенергетичних об'єктів на сьогоднішній день і відповідає зобов'язанням адміністрації Президента щодо досягнення амбітних цілей у сфері чистої енергії.

«Гідроенергетика є одним з основних джерел відновлюваної енергії в країні і програма "Інвестиції в Америку" забезпечує трансформаційне фінансування, щоб допомогти захистити існуючу інфраструктуру чистої енергії. Ця заява підтримує подальше зростання гідроенергетики, зберігаючи та розширюючи високооплачувані робочі місця та збільшуючи доступ до чистої енергії там, де вона найбільше потрібна», - заявила міністрка енергетики США Дженніфер М. Гренхолм.

Наразі гідроенергетика забезпечує 28,7% виробництва електроенергії у США. Але лише 3% з понад 90 000 гребель країни мають можливість генерувати електроенергію. Додавши генеруюче обладнання на цих об'єктах, США потенційно можуть інтегрувати до 12 ГВт нових гідроенергетичних потужностей у свою електромережу, що є достатнім для забезпечення електроенергією приблизно 4,8 млн домогосподарств.

Крім того, Міністерство енергетики США оприлюднило оновлену Дорожню карту розвитку гідроенергетики, розроблену під керівництвом Управління водних енергетичних технологій. Ця ініціатива ґрунтується на звіті "Перспективи розвитку гідроенергетики" за 2016 рік і має на меті зробити його "живим" документом. Дорожня карта окреслює ключові заходи, визначені гідроенергетичною спільнотою для досягнення значного збільшення сукупної потужності виробництва та зберігання електроенергії в США з нинішніх 101 ГВт до майже 150 ГВт до 2050 року. Таке зростання залежить від постійного технологічного прогресу, інноваційних ринкових механізмів та непохитної уваги до екологічної стійкості.

Пресслужба Укргідроенерго

Фото: EnergyWire

Поділитися: